Észak-Közép-budai Centrum,

Új Szent János Kórház és

Szakrendelő

Központi címünk:

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

Tel.: 06 1 458 4500

Fax: 06 1 458 4656

KÖZLEMÉNY

 

Az ünnepek közeledtével nagyszámú lakossági megkeresés érkezik hozzánk, különféle jótékony felajánlásokkal. Legtöbben a gyermekosztályainkat támogatnák játékokkal. Ezekből azonban év közben is annyit küldenek, hogy több alkalommal udvariasan vissza kellett utasítanunk a felajánlásokat. Ennek kapcsán merült fel, hogy állítsunk össze egy listát azokról az eszközökről, amik valóban segítenék a dolgozók és a betegek mindennapjait, így senkit nem bántanánk meg azzal, hogy nem élünk a segítő szándékával.

Körlevélben kértük a gyógyító osztályokat, hogy gyűjtsék össze azokat az eszközöket, amik a szorosan vett gyógyító tevékenységen túl hasznosak lehetnek az osztály életében. Kiemelt számban látunk el hajléktalan betegeket, akiket új ruhával, takarókkal megajándékozva igyekszünk kiadni az osztályokról, de minden olyan eszköz is a listára került, aminek egy gyermekét kísérő szülő híján lehet egy sürgős felvétel során (papucs, pizsama, törülköző).

A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira.

Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi.

Ugyanakkor már az első napokban rengeteg értékes adomány és felajánlás érkezett, amit valamennyi dolgozónk és betegeink nevében hálásan köszönünk!

Webmester

Jogi nyilatkozat

Dizájn:

Stapel Design™