Kórházi önkéntes segítő szolgálat alapítvány

Az alapítványok többsége olyan szolgáltatást végez, ami hiánypótló, amire az államnak nincs kapacitása, vagy forrása, vagy nem is tud róla, hogy szükség lenne rá.

A mi alapítványunk nem az államot pótolja, hanem magukat az embereket. Az anyákat, az apákat, idős szülők gyermekeit, akik néha önhibájukon kívül, néha azért, mert egyáltalán nem is léteznek - nem tudnak törődni kórházban fekvő rokonaikkal.

Kórházba kerülni egyáltalán nem kellemes. Betegágyhoz kötve, szeretteink és megszokott tárgyaink nélkül, önállóságunkban korlátozva élni pedig kifejezetten kényszer. Ám kicsivel több odafigyeléssel, törődéssel még az ilyen időszakok is elviselhetőbbé, sőt vidámabbá tehetők! A Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány ebből a megfontolásból indította útjára 1998-ban önkéntes segítő programját.

Az osztályokon megjelentek a „sárga angyalok", segítettek a nővéreknek, beszélgettek a betegekkel, megőrizték a gyermekeket és együtt játszottak velük.

Önkéntesek hálózata

Az alapítványunk önkéntesei ma már tizenegy kórházban és három idősek otthonában vannak jelen. Különböző profilú önkéntes segítői programokat működtetünk. Folyamatosan végezzük az önkéntes segítők toborzását, kiválasztását, elméleti és gyakorlati képzését. A már képzett és gyakorlattal rendelkező önkéntes segítőket más intézményekbe is delegáljuk, szükség esetén új önkéntes programokat indítunk. Módszertani Központunk célja a tapasztalatok átadása az érdeklődő egészségügyi, szociális és oktatási intézmények, valamint a civil- és egyházi szervezetek részére.

Keresés
Híreink
  • Meghívó - Gasztroenterológia – a szakma hazai megszületésétől a mai gyakorlatig
  • Adománygyűjtő hét a Dürer Kertben 2014. április 12 és 19-e között az Égett Gyermekek Javára Alapítvány részére.
  • A Célirányos Kezdeményezés egyik célja, hogy szebbé, elviselhetőbbé tegye a kórházban tartózkodó...
  • Tudományos ülés „Sürgősségi kórképek és ellátásuk a Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztályon”
  • Tájékoztató a magyarországi lakcímmel rendelkező, otthonuktól távol szavazni kívánó betegek, ellátottak számára
  • Diabéteszes betegek gondozásának gyakorlati kérdései, edukáció a gyakorlatban
Orvosi szótár
Kórházunkról