COVID védőoltás

Oltási akciónapok (Kútvölgyi Oltópont)

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akció keretében várja az oltakozókat időpontfoglalás nélkül. Az első oltási akció január 6.- 8. között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást a Kútvölgyi Oltópontunkon. Továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várjuk az oltópontunkon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással történik a Budai Gyermekkórház oltóponton.

Mit vigyek magammal az oltásra?                    

Az oltásra érkezőket kérjük, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot ( 3. oltás esetén is kell). Az Oltópont területén kötelező a maszk viselése!


Mikor lesz az Oltási akció?

Az oltási akcióhét 2021. januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton zajlik a kórházi oltópontokon, a Kútvölgyi Oltóponton (XII. kerület, Kútvölgyi út 4.) csütörtökön és pénteken 14 és este 18 óra között, szombaton 10-18 között. 


Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

Az Oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást, így el tudják kerülni az esetleg sorban állást.

Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével. Az első oltásra érkezőket fel tudják gyorsítani az oltási folyamatot, ha magukkal viszik kinyomtatva és kitöltve a  REGISZTRÁCIÓS LAPOT és a HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT. Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

Regisztrációs lap

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz – Kérjük, töltse ki és vigye magával védőoltásra!

Megerősítő harmadik oltás felvétele

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz

12-17 évesek oltása az Oltási Akciónapokon

Az Oltási akciónapokon a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra.

Szülői hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz 12 és 18 év közötti személyek részére

Az Oltópontok területén kötelező a maszk viselése. Kérjük, hogy lehetőség szerint tartsanak megfelelő távolságot. Betegirányító kollégáink és katonáink segítségükre lesznek, kérjük kövessék útmutatásukat. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

5-11 éves gyermekek oltása (Budai Gyermekkórház Oltópont)

vakcinainfo.gov.hu honlap folyamatosan nyitva van az 5-11 éves gyermekek regisztrálásához. A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt emailcímmel rögzíthetik a gyermeket.  Egy emailcímről egy gyermeket lehet rögzíteni.  Kérjük a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyermek adatait és az elérhetőségeket! Csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen!

A regisztráció érvényesítése, a megadott adatok hitelességének ellenőrzése 1-3 napot vehet igénybe. Az internetes időpontfoglalóban csak az érvényesen regisztrált szülők fognak tudni időpontot foglalni.

A gyermeküket már érvényesen regisztrált szülők az EESZT időpontfoglalóban tudnak időpontot foglalni. Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Az időpontfoglalóba a már regisztrált gyermek TAJ-számával és születési dátumával tudnak belépni a szülők, majd ezt követően tudják választani a gyermek oltásához a legmegfelelőbb időpontot és kórházi oltópontot.  Az 5-11 éves gyermekek esetében természetesen a vakcina nem választható, az időpontfoglaló kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer-Biontech vakcinát ajánlja fel.

A Budai Gyermekkórház Oltópont elérhetősége:

1023 Budapest, Bolyai u. 5-9.

Az online időpontfoglaló elérhetősége:
https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

A Kútvölgyi Rendelőintézetben folyamatosan zajlik az első, második és harmadik körös oltások beadása. Az időpontfoglalóban az foglalhat időpontot 3. oltásra, aki elmúlt 18 éves, és a második oltását már több mint 4 hónapja kapta meg. Kérjük, hogy a harmadik oltás felvételére mindenki hozza magával az első két oltásról szóló igazolást, illetve a hozzájáruló nyilatkozatot, mely az alábbi linkre kattintva letölthető:
https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok

A Kútvölgyi Oltópont elérhetőségei:
1125 Budapest, Kútvölgyi út 4., földszint “B” épület 25-27-es szoba
kutvolgyi.szakrendelo@janoskorhaz.hu 

Tisztelt Látogatónk!

A Szent János Kórház weboldala megújul.

Új honlapunkon az adatokat és információkat folyamatosan javítjuk, frissítjük. Az átmeneti időszakban az esetleges kellemetlenségek kapcsán kérjük szíves megértését!!