Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztály

1023 Budapest, Bolyai 5-9.
B Épület I. emelet és Új Épület II. emelet 

Osztályvezető főorvos: Dr. Medveczky Erika Éva PhD. 

Telefonszám: 06 1 345 0600/3131, 3171, 3128-as mellék

Főnővér: Boldog Ibolya ápolási igazgató-helyettes (06 1 345 0600/3124-es mellék)

Ágyszám: összesen 45, ebből Fekvőbeteg ellátás: 30 ágyon, Nappali Kórház: 15 gyerek részére biztosított.

Előjegyzés: emailen keresztül: gyermekrehab@janoskorhaz.hu

A Mészáros-csoport adományának köszönhetően osztályunkon szakorvosi vizsgálatot követően térítésmentesen elérhető a robot-asszisztált mozgásterápia, melyet leghatékonyabban a komplex rehabilitáció keretében tudunk biztosítani.

Információk az osztályról

(kattintson a megfelelőre)

Gyermek és családcentrikus szemléletű orvosi-, pszichológiai-, pedagógiai- és szociális, multidiszciplináris alapú komplex rehabilitáció.

Felvételre osztályunk szakambulanciáján történt vizsgálatot követően, egyeztetett időpontban kerül sor.

Kiemelt szakmai programok: neurohabilitáció/fejlődésneurológia, izombetegségek (Duchenne, SMA, FSHD, CMT), ritka neurológiai kórképek, SDR (selective dorzalis rhizotomia), egyedileg tervezett dinamikus senzomotoros testortézisek, egyensúlyterápia.

Célunk: az osztályon és szakambulanciánkon ellátásra kerülők fogyatékosságának megelőzése, a normál óvodai integráció, a funkciók javítása, fejlesztése, ortézissel és gyógyászati segédeszközzel történő egyedi ellátás. A felvétel kritériuma, hogy a gyermek funkciói közül legalább egy javítható, fejleszthető legyen. Multidiszciplinaris teammunka keretében történik már csecsemőkortól a gyermekek komplex rehabilitációja az érintett és családja bevonásával, aktív részvételével, hiszen a sikeres rehabilitációhoz együttműködő családi attitűd is szükséges. Ennek érdekében a szülő, a rehabilitáció idején a gyermekével együtt kerül elhelyezésre, így bevonjuk a terápiába és a folyamatos szülő-edukációban részesítjük.

Neurológiai eredetű funkciózavarok rehabilitációja: a központi idegrendszer pre/perinatalis sérülése következtében megkésett vagy kóros irányú pszichomotoros, mentális fejlődés, cerebralis paresis, az idegrendszer genetikai-, anyagcsere-, vascularis-, traumás eredetű zavarai, ritka neurológiai kórképek, mint pl. izomdystrophia (DMD, BMD), SMA stb., ill. idegsebészeti műtét utáni állapotok. Váz- és izomrendszer eredetű funkciózavarok: scoliosis, kyphoscoliosis, juvenilis krónikus rheumás arthritis, orthopediai korrekciós műtétet követő állapotok.

Gyermekgyógyászati rehabilitáció: táplálási nehezítettség és táplálkozási zavarok, krónikus légúti betegségek, endokrinológiai kórképek stb.

Orvos neve:Munkakör:ÉpületMellék*
Dr. Medveczky Erika PhD.osztályvezető főorvosÚj3131
Dr. Barna JuditfőorvosB3124
Dr. Kercsó AnnamáriafőorvosB3171
Dr. Beregszászi MártaszakorvosB3171
Dr. Péter Orsolya PhD.szakorvosB3171
Dr. Vincze HelgaszakorvosB3171

*A melléket a 06 1 345 0600 telefonszám hívása után tudják megadni.

Mozgásterápiák: egyéni csecsemő-, kisdedtorna, neuro-developmental treatment, Bobath és Katona módszer, légzőtorna, gerinctorna (egyéni és csoportos), kombinált egyensúly-terápia (kéz/láb  mozgatógép, neurofeedback/FES, Balance-modul, VR interaktív trening) stb.

Fizikoterápiás kezelések: NM-elektroterápia, TENS izomstimulátor, functionalis elektromos stimulálás, diadinamik, ultrahang, szelektív ingeráram, iontoforézis, subaqualis terápia, neuro-hydrotherapia kádas programja, Bemer magnetoterápia, Sensolite (egésztest polarizált fényterápia), gyógymasszázs stb.

Ülés-, álláspozícionálók, járássegítő eszközök, ízületi mozgástartományt és izomerőt növelő mozgatógépek (pl. MOTOMED stb.) állnak rendelkezésre.

Konduktív ellátás: egyéni mozgásvezérlés tanítása, önellátási, akaratlagos ürítési funkciók kialakítása és fejlesztése, kommunikáció tanítása, konduktív óvodai, iskolai fejlesztés. Felmérés, tanácsadás, szülő-edukáció, otthoni napirend tervezése stb.

Gyógypedagógia, logopédia: felmérés, fejlesztés és tanácsadás, nonverbális- és verbális kommunikáció-, magatartás, viselkedés és tanulási zavarok ellátása.

Táplálás terápia:

– aktív táplálás-obszerváció,

– neurogén dysphagia,

– különböző eredetű (neurológiai, pszichológiai) csecsemő- és kisdedkori evészavarok tisztázása

Tápláltsági állapot-, dietetikai felmérés és tanácsadás.

Klinikai pszichológia, neuropszichológia: vizsgálat, terápia és tanácsadás, testvér-, szülő párterápia.

Szociális segítségadás: munkatársunk felméri az aktuális egyéni/családi szükségleteket és sz.e. felveszi a kapcsolatot a területileg illetékes ellátókkal, intézményekkel.

Gyógyászati segédeszköz-ellátás: tervezése, egyedi megoldások, kipróbálás, gyakorlás, tanácsadás.

Életmód: tanácsadás, otthoni napirend tervezése.

A Mészáros-csoport adományának köszönhetően osztályunkon szakorvosi vizsgálatot követően térítésmentesen elérhető a robot-asszisztált mozgásterápia, melyet leghatékonyabban a komplex rehabilitáció keretében tudunk biztosítani.

A felvételt megelőzi szakambulanciánkon a rehabilitációs, ambuláns vizsgálat. Tervezetten, előjegyzés alapján vesszük fel a gyermekeket a szülővel együtt a komplex rehabilitációra. A Nappali Kórházban (15 fő) elsősorban ortopédiai pl. scoliotikus betegek ellátása történik. A betegfelvétel hétfői napon történik, előjegyzés alapján.

A betegfelvétel menete:

Parkolás bentfekvő betegeink részére a kórház parkolójában- szabad helyek függvényében, korlátozott számban- lehetséges mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával.

Amikor az intézetbe megérkezik gyermekével, először a felvétellel kapcsolatos adminisztrációját intézik a felvételi helyiségben: adatait számítógépre viszik, és rövid gyermekgyógyászati vizsgálatot követően kórlapot állítanak ki a kis páciensről.  Ezt követően a gyermek mellé kísérőként a szülőt is felveszik. A beleegyező nyilatkozatok aláírása után a felvétel már az osztályon, az osztályos nővéreknél folytatódik: Itt minden szülő megkapja az órarendet és a terapeuta listát, melynek segítségével egyezteti az egyéni foglalkozások időpontját az adott terapeutákkal, előre egy hétre (a felvételt megelőző ambuláns vizsgálat alapján kiírt terápiákra).

Az egyeztetett egyéni foglalkozásokon kívül az órarendbe a csoportterápiák, és a kontroll rehabilitációs szakorvosi vizsgálat is beütemezésre kerül.  

Mit hozzon magával?

Beutaló, személyes iratok: személyazonossági igazolvány, lakcím kártya, társadalombiztosítási igazolvány (TAJ-kártya), és ha van közgyógyellátási igazolvány.

Egyéb iratok: Zárójelentések, röntgenfelvételek, esetleg friss vizsgálati eredmények.

Személyes tárgyak: kényelmes/szabad mozgást biztosító ruha (tréningruha, leggings, kisebbeknek body+harisnya), váltócipő/ benti cipő, pizsama, fehérnemű, zokni, egyéni  tisztálkodó és higiénia eszközök, kádas programhoz fürdőpelenka, strandtörölköző. 

Gyógyászati segédeszközök: a gyermek aktuálisan használt eszközei (fűzők, kéz- láb és dinamikus testortézisek stb.)

Intézményünk területére behozott értékekért felelősséget nem vállalunk.

Mi történik a rehabilitáció alatt?

Az előjegyzés szerint törekszünk minden betegünk részére több hetes (általában 2-3 hét), intenzív programot biztosítani, a gyermek életkorához, terhelhetőségéhez , kórképéhez adaptálva. A hétvégéket a gyermek akár otthonában is töltheti. Amennyiben a program alatt akut fertőzés jeleit észleljük, a rehabilitációt megszakítjuk, majd gyógyulást követően folytatjuk.

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az osztályos felvétel teljes ideje alatt, az osztályos orvossal történt előzetes megbeszélés nélkül – a sürgősségi ellátást kivéve – más egészségügyi szolgáltatóhoz (háziorvos, járóbeteg-szakrendelés, más kórházi osztály szakambulanciája, műszeres vizsgálat, mint pl.: CT, MR) nem mehet, beleértve a korábban előjegyzett vizsgálatokat is.

Ellátásunk alatt a gyermek és a kísérőként felvett szülő részére is teljes ellátást biztosítunk térítésmentesen (a napi főétkezések mellett gyümölcs és bébiétel is rendelkezésre áll). Osztályunkon speciális táplálkozási igényeket/ diétákat kizárólag szakorvosi igazolás bemutatásával biztosítunk, de hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, vízforraló, kávéfőző, turmixgép a szülők rendelkezésére áll. A szükséges egyéni gyógyszereket, tápszereket, vitaminokat hozzák magukkal

A szobákban tv és internet is rendelkezésre áll (wifi hálózat: EKC-Guest, jelszó nélkül használható).

Elbocsátás:

Távozása előtt időben egyeztetjük önnel, hogy betegszállítóval, személyautóval, tömegközlekedési eszközzel kíván-e haza indulni, illetve szeretne- e útiköltséget, gyermeke részére vagy saját részre igazolást kérni.

Amikor intézetünkből távozik, zárójelentést kap kézhez melyben leírjuk, hogy miért és milyen kezelésekben, egészségügyi ellátásban részesült nálunk. Kitérünk  arra is, hogy miként volna célszerű otthoni életét, körülményeit kialakítania valamint arra, hogy esetleg milyen további egészségügyi ellátást tartunk szükségesnek (gyógyszerek/receptek, gyógyászati segédeszközök, szakorvosi igazolások/javaslatok, szakvélemények). Szülőkkel megbeszélve, egyeztetve eltüntetjük az esetlegesen szükséges ambuláns kontrollunk/osztályos előjegyzésünk időpontját is.

Házirend:

Az osztály területére és a tornaterembe TILOS utcai cipőben bemenni, kérjük használják a cipővédőt! Utcai ruhában senki ne üljön és ne feküdjön az ágyra!

A tornateremben kizárólag az a gyermek és egy-egy kísérő tartózkodhat, akinek éppen foglalkozása van.

A tálaló helyiségben kizárólag a kórházi személyzet tartózkodhat.

A betegek számára biztosított hűtőszekrény a folyosón és a fiú-kórteremben van. Kérjük, hogy az élelmiszert csak névvel és dátummal ellátva tárolják!

Teljes ellátás csak annak a szülőnek jár, akit a gyermekével együtt az osztályra felvettünk.

A napi programok befejezése után délután 16 órától lefekvésig a gyermekek – szülői felügyelet mellett – a II. emeleti folyosó végén lévő „játszósarkot” vehetik igénybe. A tornateremben a gyógytorna foglalkozások befejeztével sem gyermek, sem szülő nem tartózkodhat!

Amíg a gyermekek az osztályunkon állományban vannak, addig más, a NEAK által finanszírozott egészségügyi ellátásban nem részesülhetnek. Minden egészségügyi problémát a kezelőorvosukkal kell megbeszélni, igyekszünk kórházunkon belül megoldani az ellátást. Ez arra a szülőre is vonatkozik, aki gyermekével együtt osztályunk állományában van.

A mamás kórteremben elhelyezett szülők a hátsó folyosón lévő WC-t használhatják, a többi szülő a hidroterápiás helyiség toalettjét használja, ennek kulcsát a személyzettől kérhetik el.

A II. emeleti kórtermek ajtaját éjszakára ne zárják be! A folyosó ajtó zárható!

Azokért az értéktárgyakért, amelyek a gyermeknél maradnak (telefon, ékszerek, laptop stb), felelősséget vállalni nem tudunk. Lehetőség van azok elzáratására az osztályon.

A napi terápiákat követően, amennyiben elhagyják a kórház területét (pl. sétálni mennek), a távozás előtt be kell jelenteni a nővéreknek és legkésőbb 20:00 óráig vissza kell érni az osztályra.

Ha a II. emeleten lévő kórteremben lettek elhelyezve, annak kulcsát a kórterem elhagyásakor (amennyiben az épületből eltávoznak) a nővéreknek le kell adni, váratlan esemény (tűz, csőtörés, stb.) elhárításának lehetősége miatt.

Egyetemi akkreditált képzőhely: rezidens és szakorvos képzés, graduális magyar és külföldi gyógytornászképzés, illetve a SE hang-, beszéd és nyelésterapeuta gyakorlati képzése biztosított osztályunkon.
Eredményeinkről, szakmai programjainkról folyamatosan beszámolunk szakfolyóiratokban és tudományos fórumokon, szakmai konferenciánkon.
Kiemelt szakmai programjainkat saját tudományos tevékenységünk eredményei alapján terveztük: így egyedülálló az izombetegek neuro-rehabilitációja, kognitív rehabilitáció/konduktív programunk a gyermekkori rehabilitációban, dinamikus senzomotoros testortézis, állatasszisztált (kutyaterápia) terápia bevezetése a hazai rehabilitációban stb.

Hagyományos értelemben ilyen minőségben nem rendelkezünk VIP kórteremmel, viszont a gyermekekkel együtt vannak a szülők a rehabilitáció egész időtartamára elhelyezve.

Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére: jelezzék írásban, hogy osztályunknak szánják az adományt.
Ez esetben a gyermekeink magasabb színvonalú ellátására fordítjuk az osztály számára címzetten, célirányosan érkező adományt.
A fenti programjaink már eddig is messze meghaladják a szakmai minimumfeltétel követelményeit.

Adószám: 19677749-1-41

Számlaszám: CIB Bank,  10700244-48429900-51100005

Ritka neurológiai kórkép, izombetegség, SDR műtét (kiemelt szakmai programjaink) esetén az ország egész területéről látunk el betegeket.

Ettől eltérő esetekben elsősorban a főváros budai kerületeiből, és a környező budai településekről beutalóval ellátva fogadjuk szakambulanciánkon a gyermekeket. Beutalót házi gyermekorvos, ortopéd, neurológus szakorvos, kórházunk gyermekosztálya és gyermek-traumatológiája adhat.

Az osztály 2007-ben, a Budai Gyermekkórház akadálymentesítését követően, kezdte meg működését.

Dr. Tóth-Sajtos Erika PhD 2007-ben szerzett orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen és itt szerezte meg a tudományos doktori fokozatot kísérletes sebészetből 2014-ben. 2008-ban kezdett el dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál kivonuló mentőorvosként. Az itt megtapasztalt prehospitális ellátás olyan nagy hatással volt rá, hogy 2010-ban a Honvédkórház Sürgősségi Centrumába jelentkezett alorvosnak és itt lépett be a szakképzésbe is, mely eredményeként 2016-ban oxiológia és sürgősségi orvostan szakvizsgát tett. Tíz éve a légimentők kötelékében is folytat kivonuló munkát, de gyakorlatilag az akut betegellátás minden szintjén szerzett már munkatapasztalatot. Klinikai és elméleti tudását minél több, akár nemzetközi vagy NATO szervezésű tanfolyamon való részvétellel és nem hétköznapi ellátást nyújtó szervezet (Vízimentők, Johanniter…) megismerésével, illetve az ott folytatott munkával gyarapította.

Az elmúlt két évben az Országos Mentőszolgálatnál látott el regionális igazgatóhelyettesi feladatokat és annak érdekében, hogy a vezetési technikát javítani tudja, egészségügyi szakmenedzser végzettséget is szerzett.

Dr. Steiner Tamás az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karon szerzett általános orvos diplomát. A Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Karon Egészségügyi közgazdasági és menedzser egyetemi oklevelet szerzett kitűnő eredménnyel. Tanulmányait folytatva az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. Elvégezte a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Bsc. közgazdász, gazdálkodási szakát. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egészség- és szociálpolitikai PhD programján végzett tanulmányokat. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság-
és Társadalomtudományi Kar okleveles közgazdász Master of Business
Administration (MBA) mesterszak pénzügyi specializációs szakirányán
bővítette ismereteit. Orvosként végezve a munkáját, megszerezte a belgyógyász és az endokrinológus szakorvos, valamint a diabetológus orvos címet.

Orvosegyetemi tanulmányai alatt kezdte meg munkáját a Semmelweis Egyetemen és az Országos Mentőszolgálatnál. Orvosi diplomáját megszerezve kezdetektől fogva a Szent János Kórház II. Belgyógyászat-Diabetológiai Osztályán dolgozik, részt vesz a fekvő- és a járóbeteg szakellátásban, a konzíliumi tevékenységben. Ideje nagyobb részében diabetológiai, endokrinológiai-pajzsmirigy szakrendelésen látja el a betegeket. Gyakorlatot és tapasztalatot szerzett más rendelőintézetekben folyó munkákról is, mivel a XI. kerület, a XXII. kerület és a Budakeszi járóbeteg szakellátásában is praktizál(t) szakorvosként. 2006 óta a magán betegellátásban is folyamatosan részt vállal, e speciális terület szemléletmódját és a vállalkozói attitűdöt gazdasági társaság ügyvezetőjeként is elsajátította. 2018. január óta orvosigazgató-helyettesi feladatok ellátására megbízással rendelkezik a Szent János Kórházban. Részt vesz a panaszügyek, kártérítési ügyek kivizsgálásában, koordinációs feladatokat lát el, minőségirányítási és jogi ügyek megoldásában segíti az intézmény munkáját.

Angol és orosz nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Rendszeresen részt vesz orvosszakmai kongresszusokon és publikál. Tevékenységének fő mozgatórugója a rendelkezésre álló erőforrások költség-hatékony felhasználásával a betegelégedettség és a minőségi munka növelése. Az egészségügyi ellátás során nagy hangsúlyt fektet a szakszerű jogi és gazdasági kívánalmak betartására, ezáltal ötvözi az orvosi – jogi – közgazdasági szempontrendszert a betegellátás színvonalának fejlesztése érdekében.  

Dr. Hirschberg Andor 1956. február 28-án született Budapesten. 1980-ban summa cum laude minősítéssel végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

Fül-orr-gégegyógyászat mellett audiológiából, valamint allergológia és klinikai immunológiából szerzett szakvizsgát. 1994-ben az orvostudomány kandidátusa, 1998-ban Ph.D fokozatot szerzett, 2009-ben habilitált, 2015-től a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi tanára. 1983-2005 között a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján – intézetvezető-helyettes docensként – dolgozott.

Szakmai képzése során számos külföldi intézetben járt rövidebb tanulmányutakon és kurzusokon, több hetet töltött a greifswaldi, salzburgi és ulmi klinikákon, a Torontói Egyetem nazális légzésfunkciós laboratóriumában fél évig kutatómunkát végzett.  Számos külföldi és magyar szakmai társaság tagja.A Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete (MFOE) vezetőségi és elnökségi tagja, a Rhinológiai Szekció volt elnöke, a Fül-Orr-Gégegyógyászat szaklap főszerkesztője, a HTSZ és az Orvostovábbképző Szemle szerkesztőbizottságának tagja. 2001 óta folyamatos tagja a Szakmai Kollégiumnak, jelenleg a Fül-Orr-Gégészet Tagozat titkára.

A Semmelweis Egyetem doktori iskolájában altémát vezet, mind a négy hazai egyetemen rendszeresen részt vesz a graduális és posztgraduális oktatásban, valamint az általuk akkreditált továbbképző tanfolyamokon. Összes tudományos közleménye kétszáz feletti, két tankönyvben, négy tudományos könyvben írt fejezeteket, egy-egy önálló tudományos, illetve szerkesztett könyvet jegyez, több szakmai ajánlás szerzője. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kongresszus szervező bizottságának volt a főtitkára. A Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója, munkássága során Cseresnyés Sándor Emlékérem és Oklevél, Ónodi Adolf Emlékérem, valamint Semmelweis-gyűrű kitüntetésekben részesült. Fő kutatási területe az elméleti és gyakorlati rhinológia, számos klinikai vizsgálatot vezetett, több intézettel együttműködve végzi kutatómunkáját. 

Patakiné Góbor Hajnalka közgazdász, regisztrált mérlegképes könyvelő.

Az egészségügyi ágazat gazdasági területén 1990. óta dolgozik.

Szakmai pályafutását a Szent István Kórház pénzügyi osztályán kezdte, majd 5 év elteltével került a Szent László Kórház pénzügyi csoportvezető pozíciójába majd újabb mérföldkőként osztályvezető helyettesként tett szert nagy tapasztalatra elsősorban pénzügyi és számviteli területen.

2007-től egészen 2021. novemberéig a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) pénzgazdálkodási osztályvezetőként, illetve a gazdasági igazgató helyetteseként segítette a gazdasági terület munkáját.

Sokoldalú szakmai feladatai mellett az egészségügyi ellátók egységes intézményi kontrolling módszertani előírásainak megvalósítását támogató könyvviteli rendszert alakított ki a GOKVI-ban.

A pénzgazdálkodási osztályvezetői feladatok ellátása mellett több uniós és hazai projektet koordinált és irányított mint pénzügyi vezető. Támogatás lebonyolításban a nagy volumenű “Három generációval az egészségért”  program keretében a praxisközösségeknek nyújtott 2020. évi  EMMI támogatás lebonyolítói feladatainak pénzügyi irányításával szerzett tapasztalatot.

Szabadidejében harcművészettel foglalkozik, a YamatoDamashii Sportegyesület oszlopos tagja.

Antalné Csalári Erika 1988-ban szerzett ápolói oklevelet.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karánszakoktatóként végzett, majd 2003-ban egészségügyi szakmenedzserként diplomázott.

Róbert Károly KörútiKórház II. sz. Szülészeti Osztályán kezdte meg egészségügyi pályafutását. 1990-tőlszülésznőként helyezkedett el a Jászberényi Kórházban.

Szent János Kórházban 1994. szeptembertől kezdett dolgozni. 2003-ig a Központi Aneszteziológiai szolgálatában, mint aneszteziológiai szakasszisztens.

2003-2005 között megbízást kapott a Szent János Kórház Rendelőintézetének vezető asszisztensi feladatainak ellátására, a szakrendelőkben, gondozókban dolgozó asszisztensek munkájának szakmai irányításárára.

2005-től az ápolási igazgatóság munkatársa.

Tanulmányokat folytatott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán pályázatírás és projektmenedzsment képzésén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ humánerőforrás menedzsment tanfolyamán és belső auditor képzéseken.

Dr. Madarasi Anna 1978-ban végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1982-ben gyermekgyógyászatból, 1986-ban gyermektüdőgyógyászatból, 2004-ben klinikai immunológia-és allergológiából tett szakvizsgát. PhD fokozatot 2000-ben szerezte meg.

Első munkahelye a Komárom megyei Kórház Gyermekosztálya volt, majd Budapest gyermekkórházaiban dolgozott: Apáthy István Gyermekkórház, Heim Pál Gyermekkórház, Budai Gyermekkórház. Közben 3 évet Észak Jemenben, Sanaa-ban az Al-Thawra Kórház Gyermekosztályán konzultánsként dolgozott. A Budai Gyermekkórház Szent János Kórházzal történő összevonása óta a kórház gyermekellátásáért felelős orvosigazgató helyettese, 2010-től a Gyermekosztály vezetője.

1995-1998 között a Haynal Imre Egészségügyi Főiskola adjunktusa, 1998-2010 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskola óraadó tanára volt.

2017-ben a gyermekgyógyászati szakmai vezetőség javaslatára Batthyány-Strattmann László díjat kapott, 2020-ban elnyerte a kórház Semmelweis Gyűrű kitüntetését.

2009 óta az Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére kuratóriumi elnöke. Az alapítvány 2017-ben a Nekem Szól! Egészségértési Díj díjazottja volt roma közösségben végzett egészségnevelő munkájáért.

 

Dr. med. et jur. Czinkotay Frigyes 1974-ben született, nős, két gyermek édesapja.

Kaposváron született és érettségizett, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 1998-ban, azóta az egészségügyi szférában dolgozik. Tudományos kutatómunkát az Igazságügyi Orvostani Intézetben folytatott az egészségügyi finanszírozás tanulmányozásával, szakdolgozata is ebben a témában született. Szakmai pályafutását az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálatnál kezdte, ahol különböző szakterületeken és pozíciókban dolgozva a gyakorlatban is megismerte a magyar egészségügyi igazgatás és közigazgatás rendszerét. Munkaköri feladatai mellett másoddiplomás képzés keretén belül 2006 júniusában végzett a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán jogász szakon, valamint ugyanebben az évben megelőző orvostan és népegészségtan szakképesítést isszerzett.

Karrierjének következő állomásaként egy hazai tanácsadó cégnél helyezkedett el, ahol 2007 májusától 2017 márciusáig ügyvezető igazgatóként dolgozott. Összességében 100 milliárd forintot meghaladó uniós és nemzeti forrás felhasználásában közreműködött a magyar egészségügy különböző színterein, melyből meghaladta a 10 milliárd forintot az az összeg, ahol közvetlen megvalósítóként vett részt a napi operatív munkában.

2017 év márciusától orvosigazgató volt Veszprémben, ebben az időszakban a főigazgató általános helyetteseként, mint a menedzsment tagja részt vett a kórház működését lehetővé tévő, jövőjét alapvetően meghatározó fejlesztési programokban, továbbá a közvetlen irányításban is.

Dégi Tamás 1976-ban született Makón. Okleveles építészmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd ezt követően a Szegedi Tudományegyetemen mérnök közgazdászként diplomázott.

2018-ban a BME Mérnöktovábbképző Intézetnél Létesítménygazdálkodási menedzser diplomát szerzett elsőként az egészségügy területéről. 

2021-től az Új Szent János Kórház műszaki igazgatója.

Egyetemi évei alatt és után több építész irodának is dolgozott, ahol lakóparkok, szállodák és bevásárlóközpontok tervezésében vett részt. Az akkoriban Magyarországon még alig ismert 3D-s látványterveket készített több neves építészirodának is.

2003-tól az Új Szent János Kórház műszaki osztályán közel egy évtizeden át főmérnökként dolgozott. Idő közben magas– és mélyépítési műszaki ellenőri vizsgát tett. 2007-ben az akkor még a Szent János Kórházhoz tartozó Sziklakórház objektum megmentését tűzte ki célul, mely azóta már múzeumként funkcionál. A Sziklakórházért folytatott kórháztörténeti kutatómunkáját, az épületmegmentésért, illetve a múzeum kialakításában és működtetésében végzett több évtizedes tevékenységét „Szikla Díjjal” ismerték el.

2013-tól 2021-ig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet műszaki osztályát vezette. Az intézet új szakrendelőjének tervezésében és felépítésében nélkülözhetetlen szerepet vállat, de a KEHOP és EBP-s fejlesztések is az ő munkáját dicsérik. A kórházfejlesztési programban végzett munkája elismeréseként 2018-ban főigazgatói dicséretben részesült.

Nős, két gyermek édesapja. 

Dr. Molnár-Gallatz Zsolt okleveles egészségügyi menedzser, jogász és igazgatásszervező végzettségekkel rendelkezik. Közigazgatási szakvizsgát 2008-ban tett. 

Szakmai pályafutása kezdetén egy országos civil mozgalom programiroda vezetőjeként vidékfejlesztési projektek tervezésével és végrehajtásával foglalkozott. 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (és jogelődjei) keretei között feladata a 2004-2006 és 2007-13 közötti uniós költségvetési ciklusok Strukturális Alapjainak magyarországi felhasználásához kapcsolódó, a társadalmi megújulást szolgáló ún. Operatív Programok (HEFOP, TÁMOP és TIOP) végrehajtása volt. Ezen időszak alatt az egészségügyi rendszert érintő átfogó fejlesztési programok tervezését és végrehajtását irányította. 2014-től 2021. januárjáig a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet stratégiai igazgatója volt. Ezen pozíciója keretében felelt a finanszírozás és kontrolling, az informatika, a betegirányítás és az egészségfejlesztési iroda munkájáért, valamint az Egészséges Budapest Program és egyéb támogatások keretében megvalósuló fejlesztésekért. 

2005-től kezdődően több nemzetközi (Bordeaux, Brüsszel, Amszterdam) és hazai tanfolyamon, illetve workshopon mélyítette el fejlesztéspolitikai és egészségügyi menedzsment ismereteit, bővítette tudását. Online képzés keretében megismerkedett a nemzetközi szervezetek menedzsmentjével is. Magas szintű és szerteágazó ismeretekkel rendelkezik az uniós fejlesztés- és támogatáspolitika, a magyar egészségügyi rendszerek és -menedzsment terén. Angolul tárgyalási szinten beszél. Tagja az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének, a Magyar Egészségügyi Menedzser Klubnak és az Építéstudományi Egyesület Egészségügyi Szakosztályának. Társszerzőként egy könyvfejezetet és több szakcikket is jegyez. Sebészként dolgozó feleségével két lánygyermeket nevelnek. 2021. februárjától, mint stratégiai főigazgató helyettes, kiemelt feladata a különféle fejlesztési és felújítási programok végrehajtásának irányítása.

Dr. Török Árpád Kolozsváron született, egyetemi tanulmányait 1989-től a Bécsi Egyetem Jogi Karán, 1994-től a Budapesti Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte. 

A jogi szakvizsgát meghaladóan 2005-ben változtatásmenedzsment, 2007-ben Európa-jogi szakjogász, 2019-ben adatvédelmi tisztviselő képesítést szerzett, illetve stratégiai menedzsment témakörében folytatott tanulmányokat. 

Szakmai pályafutását már egyetemi évei alatt megkezdte egy multinacionális gazdasági társaság jogi asszisztenseként, később pedig a Fővárosi Főügyészség gazdasági ügyekkel megbízott büntetőbírósági gyakornokaként. Az egészségügyi ágazat keretében tevékenységét 1999-től kezdte meg a főváros egyik vezető szerepet betöltő kórházában, ahol előbb vezető jogtanácsos, 2005-től az Igazgatási és Jogi Osztály vezetője, 2007-től pedig Igazgatásért felelős főigazgató-helyettesi feladatokat látta el. Szakmai munkája elismeréseként, több kitüntetésben részesült. Ügyvédként több fővárosi, illetve országos hatáskörű egészségügyi intézmény, illetve egyetemi klinika jogi képviseletében működött közre, a menedzsment közvetlen jogi szakmai támogatásával. 

Szakértőként aktív szerepet vállalt az uniós munkaidő-direktíva magyarországi átültetésének gyakorlati végrehajtásában miniszteri megbízott munkatársként, majd 2010-2012, illetve 2015-2017 között részt vett az egészségügy struktúraátalakítási folyamatok, valamint a fenntartói jogokat gyakorló szerv jogi-szakmai tevékenységében. Uniós pályázatok keretében az egészségügyi ágazat középirányító szerve részére látott el egészségügyi, valamint adatvédelem területen jogi-szakértői feladatokat. Munkája mellett aktívan vesz részt a jogi egyetem hallgatóinak gyakornoki képzésében, valamint ügyvédjelöltek szakvizsgára történő gyakorlati felkészítésében.

Dr. Szócska Gábor MSc 1990-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, ezt követően a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott klinikai orvosként majd 1995-től belgyógyászként 1998-ig. 1999-ben egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett és integrált egészségügyi tantervi képzések magyarországi adaptációján dolgozott az Aktív Képzési Stúdió vezetőjeként. 1999-2001 között a Mintakórház Magyarországon TEMPUS TIB projekt koordinátora és kontraktora – mely projekt angol, holland és svéd egyetemi kórházak működési folyamatainak elemzését és hazai hasznosítását célozta.  2006 januárjától a Kútvölgyi Klinikai Tömb szakrendelőjének igazgatója. 2010-14 között hazai és európai egészségturisztikai kutatásokban vesz részt. 2014-től dolgozik a Hegyvidék Szakrendelő program fejlesztésén, mely a Szent János Kórház és a Kútvölgyi Szakrendelő integrált működésével célozza modernizálni a területi járóbeteg-ellátási szolgáltatásokat. 2015 óta vesz részt távorvoslással (telemedicina) kapcsolatos kutatás-fejlesztésben és annak hazai gyakorlati bevezetésében. 

Oktat ill. mentorként szerepel a Semmelweis Egyetem posztgraduális egészségügyi szakmenedzser képzési programjában, az Egészségügyi Közszolgálati Kar graduális programjában, valamint a szakorvosi OFTEX továbbképzési programban. Magyar és angol nyelvű publikációi a szervezeti menedzsment, egészségturizmus, távorvoslás témakörökben jelentek meg.

Molnár Beatrix Dombóváron született, diplomás ápolóként a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán 2001-ben, majd a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, egyészségügyi szakmenedzser szakon végzett 2005-ben. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem (ELTE-BDPK) egészségfejlesztő tanári szakon végezte 2019-ben.

Pályafutását ápolóként, a Somogy Megyei Tüdő-és Szívkórházban kezdte Mosdóson, majd felnőtt szakápolóként rövid ideig Szekszárdon, a kardiológiai belgyógyászaton dolgozott. 1994-ben a Csepeli Weiss Manfréd Kórház központi műtőjében helyezkedett el műtősnőként, ahol később 6 éven keresztül látta el a főműtősnői feladatokat. 

Főiskolai tanulmányait követően az Óbuda-Békásmegyer Egészségügyi Szolgáltató minőségirányítási vezetőjeként tapasztalatokat szerzett a járóbeteg ellátás területén. Részt vett minőségirányítási vezető, valamint vezető auditor képzésen, illetve ezt követően a Szakrendelő minőségirányítási rendszerének kiépítésében.

2007-től 2011-ig a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató ápolási igazgatói feladatait látta el.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben egy évig minőségirányítási igazgató, ahol pályázati szakreferensi feladatokat is ellátott több európa uniós pályázat megírása során.

2012-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben ápolási igazgató 2021 januárig. Munkája során nagy figyelmet fordított az ápolásszakma fejlesztésére az utánpótlás nevelésre, a szakdolgozók oktatására, képzésére. Egészségügyi szakképző intézményekben óraadó tanárként tevékenykedett. A Magyar Szakdolgozói Kamara megbízásában rendszeresen részt vesz vizsgabizottsági tagként, a szakmai vizsgákon.

Prof. Dr. Winkler Gábor orvosi diplomája megszerzése, 1973 óta, a Szent János Kórház orvosa. Belgyógyász és endokrinológus szakorvos, diabetológus, az MTA doktora. Egész­ségügyi menedzser (Közgazd. Egyetem Közgazd. Továbbképző Intézet). Egyetemi tanár (Miskolci Egyetem 2013), habilitált címzetes egyetemi tanár (DEOEC 2009, SE Budapest 2009). Professor emeritus (2019-). Kórházi munkája mellett 1983-86 között az SE I. Belklinikán tudományos ösztöndíjas, a WHO inzulinpumpa vs. intenzív konzervatív inzulinkezelés programjának munkatársa, 2010-2018 között a Miskolci Egyetem tanára volt. 1984 óta a Magyar Diabetes Társaság (MDT) vezetőségi tagja, 2007-2012 között elnöke, 2004-2007, valamint 2012 -2015 között alelnöke. Az MDT hivatalos szakmai folyóirata, a Diabetologia Hungarica alapító főszerkesztője, 29 éve a szerkesztőbizottság vezetője, az Orvosi Hetilap, a LAM és a Metabolizmus c. folyóiratok szerkesztőbizottsági tagja.

1993-2017 között belgyógyász osztályvezető főorvos. 2006-2018 között fővárosi, majd regionális belgyógyász szakfelügyelő főorvos. 2009-2015 között a Belgyógyász Szakmai Kollégium, majd a Belgyógyász Szakmai Tanács tagja. 1995-2002 között a kórházi Főorvosi Kollégium elnöke, 2003-2017 között a Szakmai Vezető Testület elnöke. 1999-2001 között orvosigazgató-helyettes, 2017-től orvos igazgató.

Bakonyi-Szabó Krisztina 1978. január 11-én született. Okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, belső ellenőr végzettségekkel rendelkezik, jelenleg könyvvizsgálói tanulmányokat folytat. 

Szakmai pályafutását a Heim Pál Gyermekkórházban kezdte 1998-ban, ezt követően több fővárosi egészségügyi intézményben dolgozott a pénzügy és a számvitel területén. 2007-től a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Szakrendelő pénzügyi osztályvezetőjeként, majd 2013-tól a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház gazdasági igazgatójaként dolgozott. 2011-től egészségügyi intézményeknél, szociális és kulturális területen belső ellenőrzési vezetői feladatokat lát el. Szakértőként részt vett külföldi egészségügyi intézmények strukturális átalakításának pénzügyi hatás elemzésében, költségvetési és társasági formában működő egészségügyi intézmények átvilágításában, hatékonyság vizsgálatában. 2015-2017 között a fenntartói jogokat gyakorló szerv gazdasági igazgatójaként a fenntartó felügyelete alá tartozó intézmények gazdálkodásával kapcsolatos feladatok irányítását látta el. Az egészségügyi ágazatban lefolytatott uniós pályázatok keretében látott el pénzügyi szakértői feladatokat. 2021 februárjától a Szent János Kórház gazdasági igazgatója.

Munkája mellett a Szent István Egyetemen nonprofit gazdaságtant, valamint különböző OKJ-s képzéseken pénzügy, számvitel és adózás tantárgyakat oktatott. 

Dr. Ralovich Zsolt 1969. október 23-án született Budapesten. Orvosi diplomáját (SOTE 260/1994) a SOTE Általános Orvostudományi Karán védte meg 1994-ben, majd hat évvel később aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát tett (EFSzSzTB 551/2000). Tanulmányai során ösztöndíjasként Londonban, a The Medical College of St. Bartholomew.s Hospital neurológia osztályán, valamint Hollandiában, az University of Groningen gyermekgyógyászati osztályán szerzett szakmai tapasztalatot. 1998-tól kezdődően posztgraduális tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, mely idő alatt két egymást követő évben is részt vett a Világbank és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ által szervezett nemzetközi kurzuson. 

2001-ben orvos-közgazdász diplomát szerzett (BKÁE OGY/L-21/2001). 2010-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában Egészségügyi Szakmenedzser képesítést szerzett (SE 23/2010). Szakmai pályafutását 1994-ben aneszteziológus orvosként kezdte az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet intenzív osztályán. 2002-től a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Kontrolling osztályának vezetője, majd 2008-tól Finanszírozási és Kontrolling igazgatója volt. A Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának elnöke mellett, majd az Egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes szakértőjeként, az orvosszakmai és gazdasági munkacsoportok kialakításában és működésében, valamint egészségpolitikai programok kialakításában vett részt. Az elmúlt évek során jelentős tapasztalatot szerzett pályázatok összeállításában és értékelésében egyaránt.

Ez a weboldal sütiket használ az oldal működésének biztosítása érdekében. A www.janoskorhaz.hu weboldal kizárólag az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütiket (cookie-kat) használ.

A sütikkel kapcsolatos részletes tájékoztatást ITT érheti el