Központi Laboratórium

1 épület, 1. emelet

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a SYNLAB Budapest Szent János Kórház Laboratórium (1125 Budapest, Diós árok 1-3.) vérvételi helyünkön csak a János Kórház szakrendelései, szakambulanciái által beutalt pácienseket fogadjuk közfinanszírozott vérvételre a területi ellátásnak megfelelően.
Számukra a vérvételi időpontot a János Kórház szakorvosa adja, ezért telefonon vagy online NEM SZÜKSÉGES időpontot foglalni!
Vérvétel és mintaátvétel: Hétköznap 7:00-11:00 óra között
Leletkiadás: Hétköznap: 11:00-14:30 között. (A leletek kérhetők e-mail-ben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben is!)
Telefonos elérhetőség: +361/458 4573
Bővebb információ a https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/Szent-Janos-Korhaz-Dios-arok linkre kattintva olvasható.

Amennyiben beutalóját nem a János kórház szakorvosa állította ki (pl. háziorvosi beutaltak), akkor Önnek a Kútvölgyi vérvételi helyre kell mennie. Az ezzel kapcsolatos információk a https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/Szent-Janos-Korhaz-Kutvolgyi linkre kattintva érhetők el.
A Kútvölgyi vérvételi helyen (1125 Budapest, Kútvölgyi út 4. , III. em.) közfinanszírozott vérvételre az alábbi pácienseket fogadjuk:
– a háziorvosi beutaltakat a területi ellátásnak megfelelően, kötelező időpontfoglalással
– szakrendelések által beutaltakat, ha a beutalót a Kútvölgyiben található szakrendelés állította ki (időpontot a beutaló orvos választ)
– külsős szakrendelések beutaltjait a területi ellátásnak megfelelően, kötelező időpontfoglalással
Tájékoztatjuk, hogy magánvérvételre ezen a telephelyen nincs lehetőség.
Vérvétel és mintaátvétel: Hétköznap 7:30-11:30 óra között
Leletkiadás: Hétköznap: 11:00-13:00 között. (A leletek kérhetők e-mail-ben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben is!)
Telefonos elérhetőségek csak időpontfoglaláshoz hétköznaponként 12:00-14:00 között: +361/5 888 512
Online időpontfoglaláshoz a https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/Szent-Janos-Korhaz-Kutvolgyi linkre kattintva az IDŐPONTFOGLALÁS gombot kell megnyomni. Javasoljuk az időpontfoglalásnak ezen módját választani a telefonvonalak túlterheltsége miatt.

Szakmai igazgató: Dr. Csernák Zsolt szakmai igazgató
SYNLAB Budapest Szent János Kórház Laboratórium és Magán Vérvételi Hely

Elérhetőségek:
Járóbeteg Szakrendelés: 458-4569
Klinikai Kémiai Részleg: 458-4573
Mikrobiológiai Részleg: 458-4570
E-mail: jkh@synlab.com
Vezető asszisztens: Szász Cecília

A Laboratórium működtetője: SYNLAB Hungary Kft.
1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

Információk az osztályról

Mintavétel: A Járóbeteg Szakrendelésen hétköznap 07.00-11.00 h-ig fogadjuk a pácienseket vérvételre.

Leletkiadási időpontok:

  • hétfő, szerda, péntek 11.00-16.30
  •  kedd, csütörtök 11.00-17.30
  • (a mintavétel napján 15.30-tól)

 

Előjegyzés vérvételre:

Online időpontfoglalás: a SYNLAB weboldalán keresztül lehetséges elektronikusan időpontot foglalni az alábbi linkre kattintva (javasoljuk a telefonos időpontfoglalás helyett inkább ezt választani): https://www.synlab.hu/labor/synlab-budapest-szent-janos-korhaz-laboratorium-es-magan-verveteli-hely/

Telefonos vagy személyes időpontfoglalás: munkanapokon 11.00-14.30 h között lehet időpontot foglalni személyesen, vagy a 06 (1) 458 4569-es és a 06 (1) 458 4571-es telefonszámokon.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni csak akkor nem szükséges, ha a páciens a Szent János Kórház szakrendelésén kiállított beutalóval érkezik a laboratóriumba, vagy ha a laborvizsgálat sürgős. (Sürgősség esetén csak a vizsgálatok meghatározott köre igényelhető, emellett a sürgősségi igényt az orvosnak kell igazolnia a kérőlapon.) Minden egyéb esetben az időpontfoglalás kötelező!

A laboratórium a Szent János Kórház Főépületének (1-es sz. épület) két szintjén helyezkedik el. A magasföldszinten kapott helyett a Járóbeteg Szakrendelés, valamint a Klinikai Kémiai Részleg, az alagsori részen találhatók a Mikrobiológiai Részleg helyiségei.

A Járóbeteg Szakrendelésen történik az ellátási területről, valamint a János Kórház szakrendeléseiről mintavételre beutalt betegek fogadása, illetve számukra az elkészült laboratóriumi leletek kiadása.

A Klinikai Kémiai Részlegen fogadja a laboratórium a Szent János Kórház osztályairól, valamint az ellátási területről beérkező rutin és sürgősségi mintákat, ezek vizsgálatra előkészítése, az általános laboratóriumi vizsgálatok elvégzése, a speciális vizsgálatokra küldött minták szortírozása és továbbítása képezi ennek a részlegnek a fő feladatait. Vizsgálattípusok szerint csoportosítva, ezen a részlegen történik meg a klinikai kémiai, immunkémiai, hematológiai, valamint a hemosztázis, vizeletdiagnosztikai és egyéb manuális laboratóriumi vizsgálatok elvégzése. A részleg a XXI. század elvárásainak megfelelő, csúcstechnológiát képviselő, nagy teljesítményű automatákkal van felszerelve, melyek minőségi kompromisszumok nélkül képesek a gyors eredményszolgáltatást biztosítani.

A Mikrobiológiai Részlegen elsősorban klinikai vegyes anyag feldolgozása, aerob és anaerob bakteriális-, valamint gombadiagnosztika jelenti a fő vizsgálati profilt. A részlegen több korszerű automata segíti a diagnosztikus munkát.

A rutin vizsgálatok végzésén túl, a laboratórium 24 órás sürgősségi szolgáltatást nyújt.

Az elkészült leletek kiadása nyomtatott formában és on line történik (utóbbi a Szent János Kórház osztályai felé), azonban meghatározott feltételek teljesülése esetén lehetőség van külső beküldők (háziorvosok) felé is elektronikus adattovábbításra.

Az egyes részlegek működésének magas színvonalát és összehangolt működését a kiválóan képzett személyi állomány (szakorvosok, biológusok, mikrobiológus, analitikus, szakasszisztensek, asszisztensek) biztosítja, akik nélkül a szakmai elvárásoknak való folyamatos megfelelés, a laboratóriumi szolgáltatás magas minőségi szinten történő megvalósítása nem lenne elképzelhető.

A laboratórium az ISO 9001- és 14001-nek megfelelő, tanúsított minőség- és környezetközpontú irányítási rendszert működtet.

Budajenő, Budakeszi, Budapest, XII. ker., Csabdi, Etyek, Gyermely, Mány, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék, Remeteszőlős

Tisztelt Látogatónk!

A Szent János Kórház weboldala megújul.

Új honlapunkon az adatokat és információkat folyamatosan javítjuk, frissítjük. Az átmeneti időszakban az esetleges kellemetlenségek kapcsán kérjük szíves megértését!!