Ortopéd-traumatológiai osztály

6. épület, 1. emelet

Osztályvezető főorvos: Dr. Kiss Jenő PhD CSc, orvostudomány kandidátusa, egyetemi docens osztályvezető főorvos

Főnővér: Detréné Törőcsik Henrietta

Szervezeti egység információs telefonszáma: 458-4600

Ágyszám: 68

Információk az osztályról

(kattintson a megfelelőre)

Az általános ortopédia művelésén túl az osztály kiemelt sebészeti területei a váll- és könyökprotetika, a nagyízületi endoprotetika (műízületek beültetése) csontpótlással végzett protéziscserék, a nagyízületek artroszkópos sebészete (váll, könyök, térd, boka ízületek tükrözése), keresztszalag pótlás,  kézsebészet, korrekciós lábműtétek, valamint degeneratív gerincbetegségek (discus hernia – porckorongsérv, canalis spinalis stenosis – gerinccsatorna szűkülete) kezelése.

A traumatológiai tevékenység során osztályunkon is bevezetésre kerültek a folyamatosan fejlődő, modern osteosynthesis módszerek (eljárások, melyek törött csontvégeket stabilizálnak és egyesítenek speciális lemezek, csavarok, egyéb fémanyagok felhasználásával), tovább bővült a már eddig is alkalmazott intramedullaris (a csont velőüregén belüli) eljárások köre. Fontos profilt jelent az osteosyntheissel biztonságosan nem rögzíthető súlyos váll-, könyök-, csípő- és térdtáji törések ellátása primer endoprotézis beültetéssel illetve a posttraumás állapotok ellátása csontpótló módszerekkel, vagy endoprotézissel esetenként ezek kombinációjával.

A polytraumatizált betegek ellátását kórházunk társosztályaival szorosan együttműködve végezzük.

Speciális vizsgálatok:

Térd, váll, könyök és bokaízületi endoscopos vizsgálatokat (ízületi tükrözést) végzünk, melynek döntő része egyben terápiás beavatkozás is.

Évente közel 3000 műtéti beavatkozást végzünk, melyből mintegy 400 műtét nagyízületi endoprotézis beültetés.

I. Teljes munkaidőben dolgozó orvosok
Orvos neve: Munkakör: Épület Mellék*
Dr. Kiss Jenő CSc, PhD osztályvezető főorvos 6. 4603
Dr. Nyiri Péter főorvos, osztályvezető helyettes 6. 4957
Dr. Faggyas Ákos főorvos 6. 4608
Dr. Boross György főorvos 6. 5059
Dr. Pethes Ákos szakorvos 6. 4608
Dr. Ködöböcz István szakorvos 6.
Dr. Tibay György szakorvos 6.
Dr. Pogonyi Balázs szakorvos 6.
Dr. Pethe Renáta rezidens 6. 4608
Dr. Szalai Szilvia rezidens 6.
Dr. Faragóné Dr. Kósa Gabriella Eszter rezidens 6.
Dr. Szekeres Eszter rezidens 6.
Dr. Gász Péter rezidens 6.
Dr. Szilágyi Tamás rezidens 6.
Dr. Kohanecz Nándor rezidens 6.
Dr. Chrabák László rezidens 6.
Dr. Kállai Kristóf rezidens 6.
II. Részmunkaidőben dolgozó orvosok
Orvos neve: Munkakör: Épület Mellék*
Dr. Juhász András adjunktus 6. 4608
Dr. Erbszt András szakorvos 6.
Dr. Sass László nyugdíjas szakorvos
Dr. Takács János nyugdíjas szakorvos
Dr. Túri András nyugdíjas szakorvos

III. Önkéntes segítők

Orvos neve: Munkakör: Épület Mellék*
Dr. Mező Róbert szakorvos

*A Szent János Kórház központi száma: 458-4500. A negyvenöttel, illetve a negyvenhattal kezdődő  mellékek 458- előtaggal budapesti telefonszámként közvetlenül hívhatóak. Pl. 458-4517.

A területi ortopédiai ellátáson túl gyakorlatilag az ország egész területéről fogadunk betegeket főleg a kiemelt profilokkal kapcsolatos kezelésre. Előjegyzés ortopédiai szakrendelésre telefonon vagy személyesen.

Tervezett műtétekre az ambuláns vizsgálatokat követően előjegyzés alapján fogadjuk a betegeket. Osztályos felvételre az osztály ambulanciáján lévő felvételi irodában kell jelentkezni a műtét napján, vagy azt megelőző napon (utasítás szerint).

A csípő, térd, váll és könyökízületi endoprotézis beültetésekre a hatályos rendelkezéseknek megfelelően intézményi várólista alapján hívjuk be a pácienseket.

Balesetet szenvedett betegeknek az osztály ambulanciáján lévő baleseti ambulancián kell jelentkezni ügyeleti napokon, azaz szerdán és vasárnap.

Budapest 02.ker., Budapest 03.ker., Budapest 11.ker., Budapest 12.ker., Bicske, Csabdi, Etyek, Mány, Biatorbágy, Budaörs, Diósd, Érd, Gyermely, Herceghalom,, Pusztazámor, Sóskút, Százhalombatta, Tárnok, Törökbálint, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tinnye, Tök, Üröm, Zsámbék

Osztályunk akkreditált képzőhelye az ortopédiának, traumatológiának, így folyamatos a rezidensképzés, szakorvosképzés, valamint részt veszünk a medikus oktatásban is. Osztályunk valamennyi orvosa rendelkezik ortopédiai és traumatológiai szakképesítéssel illetve többen harmadik szakképesítéssel (kézsebészet, sebészet stb.) A szakorvosjelöltjeink a közös ortopéd-traumatológiai szakképzési rendszer szerint végzik tanulmányaikat. Rendszeres aktív részvevői és előadói vagyunk haza és külföldi szakmai konferenciáknak és tanfolyamoknak.

Az ambulancián röntgen labor működik korszerű digitális röntgenkészülékkel. A műtőben 3 db. műtői röntgen képerősítő áll rendelkezésre, melyek hasonlóan az ambulancia röntgenberendezéséhez, összeköttetésben vannak a kórházi IPAX képalkotó vizsgálatokat kezelő informatikai rendszerrel. A műtőben két komplett arthroscopos rendszerrel rendelkezünk. A műtő területén gyorssterilizáló (Statim) és speciális műszermosogató, fertőtlenítő gép van.

Prof. Horváth Mihály Alapítvány

Adószám: 18255061-1-43

Bankszámlaszám: 10100792-56474400-01000003


Az alapítvány tevékenysége:

• továbbképzések támogatása

• műtéti felszerelés fejlesztése

• szakmai irodalom beszerzésének támogatása

• betegellátást segítő eszközök beszerzése

1918-ban az országban elsőként Ortopéd Sebészeti Osztály létesült, ami már röntgen laboratóriummal volt felszerelve. Ennek vezető főorvosa Dr. Horváth Mihály professzor volt. Az első világháború rokkantjainak gyógyítását már a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetem orvosi karán megkezdte, mely működését a János Kórházba történt kinevezése után folytatta. Németországi tanulmány útja során megismerkedett a csont röntgen fejlődő tudományával és ezt a korszerű sebészeti eljárások mellett, Magyarországon is meghonosította.

Németországi tanulmányútjai során egyre inkább a klasszikus orthopedia irányába fordult, a csípőficamok korai röntgen diagnosztikában külföldi publikációk révén nemzetközi hírnévre tett szert. Utóda fia, Horváth Boldizsár lett, aki édesapja tanítványa volt az itt dolgozó Zinner Nándor professzorral együtt.

 

1934-ben az osztály a kiköltöző szülészeti osztály épületébe került, mintegy 70 ággyal. Horváth Boldizsár a klasszikus ortopédia nagymester volt, de a korral haladva elsőként vezette be pl. a discus hernia műtéti kezelést. Dr. Horváth Boldizsárt 1962-ben kényszernyugdíjazták, az 1956-os forradalomban végzett tevékenységéért.

1962-ben Dr. Peer Gyula vette át az osztály vezetését, akinek funkcionális szemlélete új utat nyitott a sok tízezer embert éríntő gyermekparalízis szövődményeinek kezelésében. Ő volt az első, aki felismerte az ortopédiai és traumatológia közös működésének jelentőségét, az osztály átépítése már ennek jegyében készült.

1970-re megépült az új kiszolgáló egység, amely a röntgen, illetve a járó beteg rendelésen kívül baleseti felvételi ambulanciát és az emeleten három korszerű klíma berendezéssel is ellátott, modern műtőt hoztak létre. Dr. Peer főorvos irányításával az osztály belépett a budapesti traumatológiai ellátásba ügyeletvezetőként. Ezáltal az országban gyakorlatilag elsőként ötvözte a mai modern elveknek megfelelő traumatológiai és ortopédiai ellátás összevonását.

1977-ben vette át az osztály vezetését Dr. Krakovits Gábor, aki már egyetemi hallgató korában, mint önkéntes részt vett az osztály tevékenységében. Az osztály átépítésének tervezésében, kivitelezésében vezető szerepet játszó Prof. Dr. Krakovits Gábor, a traumatológiai ellátás mellett, a korszerű ortopédia művelését is szorgalmazta. Vezetése alatt indult meg a gerincbetegségek korszerű sebészeti kezelése, az endoprotetika fellendülése, új műtéti eljárások bevezetése.

1978-ban az Országos Traumatológiai Intézet kiürítése szükségessé tette a kiesett ellátás pótlását, valamint a város várható megnövekvő traumatológiai igényének megfelelő bővítést. Így került sor a Szent János Kórházban egy külön Traumatológiai Osztály kialakítására. Mivel az új osztályon az infrastrukturális feltételek nem álltak azonnal rendelkezésre ezért az átvezényelt traumatológusokkal, anaesthesiológusokkal kiegészülve, egy hét alatt az Ortopédia-Traumatológiai Osztályra közel 200 beteg nyert felvételt, napi 45-50 műtét elvégzésére került sor. Ugyanakkor az új osztály kialakítása folyamatosan megindult a kórház fő sebészévé kinevezett Krakovits professzor vezetésével.

A traumatológia támogatása lehetőséget nyújtott az Ortopéd-Traumatológiai Osztály rekonstrukciójára is, ultra steril műtők, korszerű képerősítő rendszer kialakítására, központi oxigén-orvosi gázszolgáltatás bevezetésére.

2001. májusától Dr. Kiss Jenő vette át az osztály vezetését, aki új színezetet adott az ortopédiai és traumatológiai tevékenységnek. Az ortopédiai betegellátásban a korábbi hagyományoknak megfelelően az általános ortopédiai kezeléseken túl folytatódott és kiemelt terület maradt a gerinc deformitások (scoliosis, Scheuermann kór, congenitalis csigolyadeformitások) és degenerativ gericbetegségek műtéti kezelése, a nagyízületi endoprotetika, az arthroscopos sebészet és a kézsebészet. A protetika területén új revíziós térd és csípőprotézis technikákat vezettek be. Magyarországon elsők között kezdték el a minimal invazív térd és csípőprotézis beültetéseket. Országos viszonylatban is kiemelkedő a vállízületi és könyökízületi endoprotetika. Jelentősen bővült váll és könyökízület arthroscopos és nyitott sebészi módszerekkel való kezelése, melyek közül több beavatkozást az országban egyedül végeznek.

 

Új, korszerű osteosynthesis módszerek bevezetésére nyílt lehetőség és tovább bővült a már addig is alkalmazott intramedullaris rögzítő eljárások köre. Speciálisan traumatológiai profilváltozást jelentett az osteosynthesissel nem, vagy csak igen bizonytalanul rögzíthető súlyos váll, könyök, csípő és térdízületi törések ellátása során primer endoprotézisek beültetése. A baleseti rehabilitáció keretében országos viszonylatban is élenjáró tevékenység a posttraumás könyökízületi defektusok, vállízületi hiányosságok protetizálása, valamint különféle csontpótló eljárások alkalmazása szükség esetén endoprotézis beültetéssel kombinálva. Térd, váll, könyökízületek sérüléseinek ellátásában egyre gyakrabban kerül sor akut arthroscopos műtétekre. Az osztály úttörő szerepet játszott a csigolyatörések mellső feltárásával, mellső felszabadító és stabilizációs műtéteinek bevezetésével, amennyiben szükséges két ülésben végzett kombinált ventralis és dorsalis stabilizáló műtétek végzésével. A gerincsérültek primer ellátása sürgősségi ügyeletben is napi gyakorlattá vált, ami nagyban hozzájárul a gyors rehabilitáció megkezdéséhez és a gerincvelő sérüléssel társuló szövődmények számának csökkentéséhez. A friss gerinctörések mellett posttraumás kyphosisok, paraplegek korrekciós stabilizáló műtétei történtek rehabilitációs céllal, melyek elvégzéséhet az ortopéd tevékenység körében végzett nagyszámú kyphoscoliosis korrekciós műtétei során szerzett gyakorlat biztosította. Az országos és nemzetközi viszonylatban is jelentős gerincsebészeti tevékenység sajnálatos módon számos tényező miatt 2010 után fokozatosan megszűnt.  Medencegyűrű instabil töréseinek osteosynthesissel való stabilizálása is bevezetésre került. Polytraumatizáltak ellátására korszerű intenzív osztályunk ad megfelelő hátteret. A koponya, a hasi és a mellkasi társsérülések ellátásában a kórház konzíliárusai illetve a társszakmák képviselői vesznek részt. Teljes skálájú, primer kézsebészeti ellátás történik az osztályon dolgozó kézsebész szakorvosok révén.

Az Ortopéd-Traumatológiai Osztály jelenleg 68 ággyal rendelkezik, melyből 28 ágy az ortopéd és 40 a traumatológiai betegellátást szolgálja. A területi ellátási kötelezettségén túl lényegében az egész ország területéről fogad ortopédiai kezelésre betegeket. Emellett jelenleg Budapest IV-es régiójának (Buda középső és déli része valamint környező települések, mely közel 800000 lakost jelent) teljes körű sérültellátását végzi hetente 2 alkalommal. Évente mintegy 3000 fekvőbeteg kezelésére kerül sor az Ortopéd-Traumatológiai Osztályon, melynek három-ötöde sérült, két-ötöde elektív ortopédiai ellátásban részesül. Átlagosan 2400 műtét történik bentfekvő betegeket és 600 ambuláns műtét melyeknek nagyjából fele traumatológiai a másik fele ortopédiai beavatkozás. A traumás beavatkozások döntő többsége ügyeleti időben, akutan megtörténik és csak kisebb részére kerül sor halasztottan.

Az osztály fekvőbetegellátási tevékenysége mellett jelentős járóbetegforgalmat bonyolít le (Ortopédiai és Ortopéd-Traumatológiai Szakambulancia, Ortopéd Szakrendelés, Kézsebészeti Szakrendelés, Baleseti Utókezelő Szakrendelés, Ortopéd Gyógytorna Szakrendelés) mely rendeléseken 2006-ban több mint 44000 beteg fordult meg.

A kor követelményeinek megfelelően, osztály valamennyi szakorvosa rendelkezik mind az ortopéd mind a traumatológus szakképesítéssel, emellett többeknek harmadik szakképesítése is van (kézsebészet, sebészet, sportorvostan, repülőorvostan, igazságügyi orvostan). Az osztály szakorvosjelöltjei kivétel nélkül a közös ortopéd-traumatológiai szakképzésben vesznek részt. Az osztály akkreditált képzőhelye az ortopédiának és traumatológiának, mely miatt rendszeresen fogad hosszabb-rövidebb gyakorlatra más intézetekből szakorvosjelölteket valamint központi gyakornokokat, továbbá részt vállal a medikus oktatásban.

Az osztály orvosai és szakdolgozói hazai és külföldi kongresszusok, továbbképző tanfolyamok rendszeres aktív résztvevői, emellett rövidebb-hosszabb külföldi tanulmányutakon gazdagítják szakmai tudásukat hozzájárulva a nagyhírű Szent János Kórház hagyományainak megőrzéséhez, tovább fejlesztéséhez.

Rendszeres résztvevői továbbá a Szent János Kórház tudományos rendezvényeinek. Ennek számos alkalommal a házigazdái voltak, mint például 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben. Ezen rendezvényeket az osztály tudományos és klinikai munkájáról tartottak előadást az egybegyűlteknek.

2013-ban az Ortopéd-Traumatológiai Osztály az ortopéd szakmát képviselve, mint társrendező házigazdája volt a Budapesten rendezett közös MOT-MTT kongresszusnak.

Dr. Tóth-Sajtos Erika PhD 2007-ben szerzett orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen és itt szerezte meg a tudományos doktori fokozatot kísérletes sebészetből 2014-ben. 2008-ban kezdett el dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál kivonuló mentőorvosként. Az itt megtapasztalt prehospitális ellátás olyan nagy hatással volt rá, hogy 2010-ban a Honvédkórház Sürgősségi Centrumába jelentkezett alorvosnak és itt lépett be a szakképzésbe is, mely eredményeként 2016-ban oxiológia és sürgősségi orvostan szakvizsgát tett. Tíz éve a légimentők kötelékében is folytat kivonuló munkát, de gyakorlatilag az akut betegellátás minden szintjén szerzett már munkatapasztalatot. Klinikai és elméleti tudását minél több, akár nemzetközi vagy NATO szervezésű tanfolyamon való részvétellel és nem hétköznapi ellátást nyújtó szervezet (Vízimentők, Johanniter…) megismerésével, illetve az ott folytatott munkával gyarapította.

Az elmúlt két évben az Országos Mentőszolgálatnál látott el regionális igazgatóhelyettesi feladatokat és annak érdekében, hogy a vezetési technikát javítani tudja, egészségügyi szakmenedzser végzettséget is szerzett.

Dr. Steiner Tamás az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karon szerzett általános orvos diplomát. A Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Karon Egészségügyi közgazdasági és menedzser egyetemi oklevelet szerzett kitűnő eredménnyel. Tanulmányait folytatva az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. Elvégezte a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Bsc. közgazdász, gazdálkodási szakát. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egészség- és szociálpolitikai PhD programján végzett tanulmányokat. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság-
és Társadalomtudományi Kar okleveles közgazdász Master of Business
Administration (MBA) mesterszak pénzügyi specializációs szakirányán
bővítette ismereteit. Orvosként végezve a munkáját, megszerezte a belgyógyász és az endokrinológus szakorvos, valamint a diabetológus orvos címet.

Orvosegyetemi tanulmányai alatt kezdte meg munkáját a Semmelweis Egyetemen és az Országos Mentőszolgálatnál. Orvosi diplomáját megszerezve kezdetektől fogva a Szent János Kórház II. Belgyógyászat-Diabetológiai Osztályán dolgozik, részt vesz a fekvő- és a járóbeteg szakellátásban, a konzíliumi tevékenységben. Ideje nagyobb részében diabetológiai, endokrinológiai-pajzsmirigy szakrendelésen látja el a betegeket. Gyakorlatot és tapasztalatot szerzett más rendelőintézetekben folyó munkákról is, mivel a XI. kerület, a XXII. kerület és a Budakeszi járóbeteg szakellátásában is praktizál(t) szakorvosként. 2006 óta a magán betegellátásban is folyamatosan részt vállal, e speciális terület szemléletmódját és a vállalkozói attitűdöt gazdasági társaság ügyvezetőjeként is elsajátította. 2018. január óta orvosigazgató-helyettesi feladatok ellátására megbízással rendelkezik a Szent János Kórházban. Részt vesz a panaszügyek, kártérítési ügyek kivizsgálásában, koordinációs feladatokat lát el, minőségirányítási és jogi ügyek megoldásában segíti az intézmény munkáját.

Angol és orosz nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Rendszeresen részt vesz orvosszakmai kongresszusokon és publikál. Tevékenységének fő mozgatórugója a rendelkezésre álló erőforrások költség-hatékony felhasználásával a betegelégedettség és a minőségi munka növelése. Az egészségügyi ellátás során nagy hangsúlyt fektet a szakszerű jogi és gazdasági kívánalmak betartására, ezáltal ötvözi az orvosi – jogi – közgazdasági szempontrendszert a betegellátás színvonalának fejlesztése érdekében.  

Dr. Hirschberg Andor 1956. február 28-án született Budapesten. 1980-ban summa cum laude minősítéssel végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

Fül-orr-gégegyógyászat mellett audiológiából, valamint allergológia és klinikai immunológiából szerzett szakvizsgát. 1994-ben az orvostudomány kandidátusa, 1998-ban Ph.D fokozatot szerzett, 2009-ben habilitált, 2015-től a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi tanára. 1983-2005 között a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján – intézetvezető-helyettes docensként – dolgozott.

Szakmai képzése során számos külföldi intézetben járt rövidebb tanulmányutakon és kurzusokon, több hetet töltött a greifswaldi, salzburgi és ulmi klinikákon, a Torontói Egyetem nazális légzésfunkciós laboratóriumában fél évig kutatómunkát végzett.  Számos külföldi és magyar szakmai társaság tagja.A Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete (MFOE) vezetőségi és elnökségi tagja, a Rhinológiai Szekció volt elnöke, a Fül-Orr-Gégegyógyászat szaklap főszerkesztője, a HTSZ és az Orvostovábbképző Szemle szerkesztőbizottságának tagja. 2001 óta folyamatos tagja a Szakmai Kollégiumnak, jelenleg a Fül-Orr-Gégészet Tagozat titkára.

A Semmelweis Egyetem doktori iskolájában altémát vezet, mind a négy hazai egyetemen rendszeresen részt vesz a graduális és posztgraduális oktatásban, valamint az általuk akkreditált továbbképző tanfolyamokon. Összes tudományos közleménye kétszáz feletti, két tankönyvben, négy tudományos könyvben írt fejezeteket, egy-egy önálló tudományos, illetve szerkesztett könyvet jegyez, több szakmai ajánlás szerzője. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kongresszus szervező bizottságának volt a főtitkára. A Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója, munkássága során Cseresnyés Sándor Emlékérem és Oklevél, Ónodi Adolf Emlékérem, valamint Semmelweis-gyűrű kitüntetésekben részesült. Fő kutatási területe az elméleti és gyakorlati rhinológia, számos klinikai vizsgálatot vezetett, több intézettel együttműködve végzi kutatómunkáját. 

Patakiné Góbor Hajnalka közgazdász, regisztrált mérlegképes könyvelő.

Az egészségügyi ágazat gazdasági területén 1990. óta dolgozik.

Szakmai pályafutását a Szent István Kórház pénzügyi osztályán kezdte, majd 5 év elteltével került a Szent László Kórház pénzügyi csoportvezető pozíciójába majd újabb mérföldkőként osztályvezető helyettesként tett szert nagy tapasztalatra elsősorban pénzügyi és számviteli területen.

2007-től egészen 2021. novemberéig a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) pénzgazdálkodási osztályvezetőként, illetve a gazdasági igazgató helyetteseként segítette a gazdasági terület munkáját.

Sokoldalú szakmai feladatai mellett az egészségügyi ellátók egységes intézményi kontrolling módszertani előírásainak megvalósítását támogató könyvviteli rendszert alakított ki a GOKVI-ban.

A pénzgazdálkodási osztályvezetői feladatok ellátása mellett több uniós és hazai projektet koordinált és irányított mint pénzügyi vezető. Támogatás lebonyolításban a nagy volumenű “Három generációval az egészségért”  program keretében a praxisközösségeknek nyújtott 2020. évi  EMMI támogatás lebonyolítói feladatainak pénzügyi irányításával szerzett tapasztalatot.

Szabadidejében harcművészettel foglalkozik, a YamatoDamashii Sportegyesület oszlopos tagja.

Antalné Csalári Erika 1988-ban szerzett ápolói oklevelet.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karánszakoktatóként végzett, majd 2003-ban egészségügyi szakmenedzserként diplomázott.

Róbert Károly KörútiKórház II. sz. Szülészeti Osztályán kezdte meg egészségügyi pályafutását. 1990-tőlszülésznőként helyezkedett el a Jászberényi Kórházban.

Szent János Kórházban 1994. szeptembertől kezdett dolgozni. 2003-ig a Központi Aneszteziológiai szolgálatában, mint aneszteziológiai szakasszisztens.

2003-2005 között megbízást kapott a Szent János Kórház Rendelőintézetének vezető asszisztensi feladatainak ellátására, a szakrendelőkben, gondozókban dolgozó asszisztensek munkájának szakmai irányításárára.

2005-től az ápolási igazgatóság munkatársa.

Tanulmányokat folytatott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán pályázatírás és projektmenedzsment képzésén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ humánerőforrás menedzsment tanfolyamán és belső auditor képzéseken.

Dr. Madarasi Anna 1978-ban végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1982-ben gyermekgyógyászatból, 1986-ban gyermektüdőgyógyászatból, 2004-ben klinikai immunológia-és allergológiából tett szakvizsgát. PhD fokozatot 2000-ben szerezte meg.

Első munkahelye a Komárom megyei Kórház Gyermekosztálya volt, majd Budapest gyermekkórházaiban dolgozott: Apáthy István Gyermekkórház, Heim Pál Gyermekkórház, Budai Gyermekkórház. Közben 3 évet Észak Jemenben, Sanaa-ban az Al-Thawra Kórház Gyermekosztályán konzultánsként dolgozott. A Budai Gyermekkórház Szent János Kórházzal történő összevonása óta a kórház gyermekellátásáért felelős orvosigazgató helyettese, 2010-től a Gyermekosztály vezetője.

1995-1998 között a Haynal Imre Egészségügyi Főiskola adjunktusa, 1998-2010 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskola óraadó tanára volt.

2017-ben a gyermekgyógyászati szakmai vezetőség javaslatára Batthyány-Strattmann László díjat kapott, 2020-ban elnyerte a kórház Semmelweis Gyűrű kitüntetését.

2009 óta az Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére kuratóriumi elnöke. Az alapítvány 2017-ben a Nekem Szól! Egészségértési Díj díjazottja volt roma közösségben végzett egészségnevelő munkájáért.

 

Dr. med. et jur. Czinkotay Frigyes 1974-ben született, nős, két gyermek édesapja.

Kaposváron született és érettségizett, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 1998-ban, azóta az egészségügyi szférában dolgozik. Tudományos kutatómunkát az Igazságügyi Orvostani Intézetben folytatott az egészségügyi finanszírozás tanulmányozásával, szakdolgozata is ebben a témában született. Szakmai pályafutását az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálatnál kezdte, ahol különböző szakterületeken és pozíciókban dolgozva a gyakorlatban is megismerte a magyar egészségügyi igazgatás és közigazgatás rendszerét. Munkaköri feladatai mellett másoddiplomás képzés keretén belül 2006 júniusában végzett a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán jogász szakon, valamint ugyanebben az évben megelőző orvostan és népegészségtan szakképesítést isszerzett.

Karrierjének következő állomásaként egy hazai tanácsadó cégnél helyezkedett el, ahol 2007 májusától 2017 márciusáig ügyvezető igazgatóként dolgozott. Összességében 100 milliárd forintot meghaladó uniós és nemzeti forrás felhasználásában közreműködött a magyar egészségügy különböző színterein, melyből meghaladta a 10 milliárd forintot az az összeg, ahol közvetlen megvalósítóként vett részt a napi operatív munkában.

2017 év márciusától orvosigazgató volt Veszprémben, ebben az időszakban a főigazgató általános helyetteseként, mint a menedzsment tagja részt vett a kórház működését lehetővé tévő, jövőjét alapvetően meghatározó fejlesztési programokban, továbbá a közvetlen irányításban is.

Dégi Tamás 1976-ban született Makón. Okleveles építészmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd ezt követően a Szegedi Tudományegyetemen mérnök közgazdászként diplomázott.

2018-ban a BME Mérnöktovábbképző Intézetnél Létesítménygazdálkodási menedzser diplomát szerzett elsőként az egészségügy területéről. 

2021-től az Új Szent János Kórház műszaki igazgatója.

Egyetemi évei alatt és után több építész irodának is dolgozott, ahol lakóparkok, szállodák és bevásárlóközpontok tervezésében vett részt. Az akkoriban Magyarországon még alig ismert 3D-s látványterveket készített több neves építészirodának is.

2003-tól az Új Szent János Kórház műszaki osztályán közel egy évtizeden át főmérnökként dolgozott. Idő közben magas– és mélyépítési műszaki ellenőri vizsgát tett. 2007-ben az akkor még a Szent János Kórházhoz tartozó Sziklakórház objektum megmentését tűzte ki célul, mely azóta már múzeumként funkcionál. A Sziklakórházért folytatott kórháztörténeti kutatómunkáját, az épületmegmentésért, illetve a múzeum kialakításában és működtetésében végzett több évtizedes tevékenységét „Szikla Díjjal” ismerték el.

2013-tól 2021-ig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet műszaki osztályát vezette. Az intézet új szakrendelőjének tervezésében és felépítésében nélkülözhetetlen szerepet vállat, de a KEHOP és EBP-s fejlesztések is az ő munkáját dicsérik. A kórházfejlesztési programban végzett munkája elismeréseként 2018-ban főigazgatói dicséretben részesült.

Nős, két gyermek édesapja. 

Dr. Molnár-Gallatz Zsolt okleveles egészségügyi menedzser, jogász és igazgatásszervező végzettségekkel rendelkezik. Közigazgatási szakvizsgát 2008-ban tett. 

Szakmai pályafutása kezdetén egy országos civil mozgalom programiroda vezetőjeként vidékfejlesztési projektek tervezésével és végrehajtásával foglalkozott. 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (és jogelődjei) keretei között feladata a 2004-2006 és 2007-13 közötti uniós költségvetési ciklusok Strukturális Alapjainak magyarországi felhasználásához kapcsolódó, a társadalmi megújulást szolgáló ún. Operatív Programok (HEFOP, TÁMOP és TIOP) végrehajtása volt. Ezen időszak alatt az egészségügyi rendszert érintő átfogó fejlesztési programok tervezését és végrehajtását irányította. 2014-től 2021. januárjáig a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet stratégiai igazgatója volt. Ezen pozíciója keretében felelt a finanszírozás és kontrolling, az informatika, a betegirányítás és az egészségfejlesztési iroda munkájáért, valamint az Egészséges Budapest Program és egyéb támogatások keretében megvalósuló fejlesztésekért. 

2005-től kezdődően több nemzetközi (Bordeaux, Brüsszel, Amszterdam) és hazai tanfolyamon, illetve workshopon mélyítette el fejlesztéspolitikai és egészségügyi menedzsment ismereteit, bővítette tudását. Online képzés keretében megismerkedett a nemzetközi szervezetek menedzsmentjével is. Magas szintű és szerteágazó ismeretekkel rendelkezik az uniós fejlesztés- és támogatáspolitika, a magyar egészségügyi rendszerek és -menedzsment terén. Angolul tárgyalási szinten beszél. Tagja az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének, a Magyar Egészségügyi Menedzser Klubnak és az Építéstudományi Egyesület Egészségügyi Szakosztályának. Társszerzőként egy könyvfejezetet és több szakcikket is jegyez. Sebészként dolgozó feleségével két lánygyermeket nevelnek. 2021. februárjától, mint stratégiai főigazgató helyettes, kiemelt feladata a különféle fejlesztési és felújítási programok végrehajtásának irányítása.

Dr. Török Árpád Kolozsváron született, egyetemi tanulmányait 1989-től a Bécsi Egyetem Jogi Karán, 1994-től a Budapesti Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte. 

A jogi szakvizsgát meghaladóan 2005-ben változtatásmenedzsment, 2007-ben Európa-jogi szakjogász, 2019-ben adatvédelmi tisztviselő képesítést szerzett, illetve stratégiai menedzsment témakörében folytatott tanulmányokat. 

Szakmai pályafutását már egyetemi évei alatt megkezdte egy multinacionális gazdasági társaság jogi asszisztenseként, később pedig a Fővárosi Főügyészség gazdasági ügyekkel megbízott büntetőbírósági gyakornokaként. Az egészségügyi ágazat keretében tevékenységét 1999-től kezdte meg a főváros egyik vezető szerepet betöltő kórházában, ahol előbb vezető jogtanácsos, 2005-től az Igazgatási és Jogi Osztály vezetője, 2007-től pedig Igazgatásért felelős főigazgató-helyettesi feladatokat látta el. Szakmai munkája elismeréseként, több kitüntetésben részesült. Ügyvédként több fővárosi, illetve országos hatáskörű egészségügyi intézmény, illetve egyetemi klinika jogi képviseletében működött közre, a menedzsment közvetlen jogi szakmai támogatásával. 

Szakértőként aktív szerepet vállalt az uniós munkaidő-direktíva magyarországi átültetésének gyakorlati végrehajtásában miniszteri megbízott munkatársként, majd 2010-2012, illetve 2015-2017 között részt vett az egészségügy struktúraátalakítási folyamatok, valamint a fenntartói jogokat gyakorló szerv jogi-szakmai tevékenységében. Uniós pályázatok keretében az egészségügyi ágazat középirányító szerve részére látott el egészségügyi, valamint adatvédelem területen jogi-szakértői feladatokat. Munkája mellett aktívan vesz részt a jogi egyetem hallgatóinak gyakornoki képzésében, valamint ügyvédjelöltek szakvizsgára történő gyakorlati felkészítésében.

Dr. Szócska Gábor MSc 1990-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, ezt követően a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott klinikai orvosként majd 1995-től belgyógyászként 1998-ig. 1999-ben egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett és integrált egészségügyi tantervi képzések magyarországi adaptációján dolgozott az Aktív Képzési Stúdió vezetőjeként. 1999-2001 között a Mintakórház Magyarországon TEMPUS TIB projekt koordinátora és kontraktora – mely projekt angol, holland és svéd egyetemi kórházak működési folyamatainak elemzését és hazai hasznosítását célozta.  2006 januárjától a Kútvölgyi Klinikai Tömb szakrendelőjének igazgatója. 2010-14 között hazai és európai egészségturisztikai kutatásokban vesz részt. 2014-től dolgozik a Hegyvidék Szakrendelő program fejlesztésén, mely a Szent János Kórház és a Kútvölgyi Szakrendelő integrált működésével célozza modernizálni a területi járóbeteg-ellátási szolgáltatásokat. 2015 óta vesz részt távorvoslással (telemedicina) kapcsolatos kutatás-fejlesztésben és annak hazai gyakorlati bevezetésében. 

Oktat ill. mentorként szerepel a Semmelweis Egyetem posztgraduális egészségügyi szakmenedzser képzési programjában, az Egészségügyi Közszolgálati Kar graduális programjában, valamint a szakorvosi OFTEX továbbképzési programban. Magyar és angol nyelvű publikációi a szervezeti menedzsment, egészségturizmus, távorvoslás témakörökben jelentek meg.

Molnár Beatrix Dombóváron született, diplomás ápolóként a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán 2001-ben, majd a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, egyészségügyi szakmenedzser szakon végzett 2005-ben. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem (ELTE-BDPK) egészségfejlesztő tanári szakon végezte 2019-ben.

Pályafutását ápolóként, a Somogy Megyei Tüdő-és Szívkórházban kezdte Mosdóson, majd felnőtt szakápolóként rövid ideig Szekszárdon, a kardiológiai belgyógyászaton dolgozott. 1994-ben a Csepeli Weiss Manfréd Kórház központi műtőjében helyezkedett el műtősnőként, ahol később 6 éven keresztül látta el a főműtősnői feladatokat. 

Főiskolai tanulmányait követően az Óbuda-Békásmegyer Egészségügyi Szolgáltató minőségirányítási vezetőjeként tapasztalatokat szerzett a járóbeteg ellátás területén. Részt vett minőségirányítási vezető, valamint vezető auditor képzésen, illetve ezt követően a Szakrendelő minőségirányítási rendszerének kiépítésében.

2007-től 2011-ig a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató ápolási igazgatói feladatait látta el.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben egy évig minőségirányítási igazgató, ahol pályázati szakreferensi feladatokat is ellátott több európa uniós pályázat megírása során.

2012-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben ápolási igazgató 2021 januárig. Munkája során nagy figyelmet fordított az ápolásszakma fejlesztésére az utánpótlás nevelésre, a szakdolgozók oktatására, képzésére. Egészségügyi szakképző intézményekben óraadó tanárként tevékenykedett. A Magyar Szakdolgozói Kamara megbízásában rendszeresen részt vesz vizsgabizottsági tagként, a szakmai vizsgákon.

Prof. Dr. Winkler Gábor orvosi diplomája megszerzése, 1973 óta, a Szent János Kórház orvosa. Belgyógyász és endokrinológus szakorvos, diabetológus, az MTA doktora. Egész­ségügyi menedzser (Közgazd. Egyetem Közgazd. Továbbképző Intézet). Egyetemi tanár (Miskolci Egyetem 2013), habilitált címzetes egyetemi tanár (DEOEC 2009, SE Budapest 2009). Professor emeritus (2019-). Kórházi munkája mellett 1983-86 között az SE I. Belklinikán tudományos ösztöndíjas, a WHO inzulinpumpa vs. intenzív konzervatív inzulinkezelés programjának munkatársa, 2010-2018 között a Miskolci Egyetem tanára volt. 1984 óta a Magyar Diabetes Társaság (MDT) vezetőségi tagja, 2007-2012 között elnöke, 2004-2007, valamint 2012 -2015 között alelnöke. Az MDT hivatalos szakmai folyóirata, a Diabetologia Hungarica alapító főszerkesztője, 29 éve a szerkesztőbizottság vezetője, az Orvosi Hetilap, a LAM és a Metabolizmus c. folyóiratok szerkesztőbizottsági tagja.

1993-2017 között belgyógyász osztályvezető főorvos. 2006-2018 között fővárosi, majd regionális belgyógyász szakfelügyelő főorvos. 2009-2015 között a Belgyógyász Szakmai Kollégium, majd a Belgyógyász Szakmai Tanács tagja. 1995-2002 között a kórházi Főorvosi Kollégium elnöke, 2003-2017 között a Szakmai Vezető Testület elnöke. 1999-2001 között orvosigazgató-helyettes, 2017-től orvos igazgató.

Bakonyi-Szabó Krisztina 1978. január 11-én született. Okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, belső ellenőr végzettségekkel rendelkezik, jelenleg könyvvizsgálói tanulmányokat folytat. 

Szakmai pályafutását a Heim Pál Gyermekkórházban kezdte 1998-ban, ezt követően több fővárosi egészségügyi intézményben dolgozott a pénzügy és a számvitel területén. 2007-től a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Szakrendelő pénzügyi osztályvezetőjeként, majd 2013-tól a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház gazdasági igazgatójaként dolgozott. 2011-től egészségügyi intézményeknél, szociális és kulturális területen belső ellenőrzési vezetői feladatokat lát el. Szakértőként részt vett külföldi egészségügyi intézmények strukturális átalakításának pénzügyi hatás elemzésében, költségvetési és társasági formában működő egészségügyi intézmények átvilágításában, hatékonyság vizsgálatában. 2015-2017 között a fenntartói jogokat gyakorló szerv gazdasági igazgatójaként a fenntartó felügyelete alá tartozó intézmények gazdálkodásával kapcsolatos feladatok irányítását látta el. Az egészségügyi ágazatban lefolytatott uniós pályázatok keretében látott el pénzügyi szakértői feladatokat. 2021 februárjától a Szent János Kórház gazdasági igazgatója.

Munkája mellett a Szent István Egyetemen nonprofit gazdaságtant, valamint különböző OKJ-s képzéseken pénzügy, számvitel és adózás tantárgyakat oktatott. 

Dr. Ralovich Zsolt 1969. október 23-án született Budapesten. Orvosi diplomáját (SOTE 260/1994) a SOTE Általános Orvostudományi Karán védte meg 1994-ben, majd hat évvel később aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát tett (EFSzSzTB 551/2000). Tanulmányai során ösztöndíjasként Londonban, a The Medical College of St. Bartholomew.s Hospital neurológia osztályán, valamint Hollandiában, az University of Groningen gyermekgyógyászati osztályán szerzett szakmai tapasztalatot. 1998-tól kezdődően posztgraduális tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, mely idő alatt két egymást követő évben is részt vett a Világbank és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ által szervezett nemzetközi kurzuson. 

2001-ben orvos-közgazdász diplomát szerzett (BKÁE OGY/L-21/2001). 2010-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában Egészségügyi Szakmenedzser képesítést szerzett (SE 23/2010). Szakmai pályafutását 1994-ben aneszteziológus orvosként kezdte az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet intenzív osztályán. 2002-től a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Kontrolling osztályának vezetője, majd 2008-tól Finanszírozási és Kontrolling igazgatója volt. A Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának elnöke mellett, majd az Egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes szakértőjeként, az orvosszakmai és gazdasági munkacsoportok kialakításában és működésében, valamint egészségpolitikai programok kialakításában vett részt. Az elmúlt évek során jelentős tapasztalatot szerzett pályázatok összeállításában és értékelésében egyaránt.

Ez a weboldal sütiket használ az oldal működésének biztosítása érdekében. A www.janoskorhaz.hu weboldal kizárólag az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütiket (cookie-kat) használ.

A sütikkel kapcsolatos részletes tájékoztatást ITT érheti el