Fül-orr-gége és Szájsebészeti osztály szakrendelései és szakambulanciái

Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztály Osztályvezető főorvos:
Prof. Dr. Hirschberg Andor Ph.D, c. egyetemi tanár
email: andor.hirschberg@janoskorhaz.hu

Fül-Orr-Gégészeti Szakrendelés vezetője:
Dr. Gyimesi Andrea főorvos
email: gyimesi.andrea@janoskorhaz.hu

Szájsebészeti részlegvezető:
Dr. Katona József főorvos
email: jozsef.katona@janoskorhaz.hu

Szájsebészeti Szakrendelés vezetője:
Dr. Nagy Eszter dentoalveolaris sebész szakorvos

Információk az osztályról

(kattintson a megfelelőre)

Bejárat a 17/A épület északi oldala, a III. Belgyógyászat mögötti szintemelő lépcső mellett, Dr. Szám István tér felől.
Rendelési idő: hétfő-péntek 08-13h-ig, illetve 14-19h-ig.
A vizsgálathoz beutaló nem szükséges, de – előjegyzési időpontot kell kérni.
Előjegyzés kérése telefonon, napközben munkanapokon 9-14 óra között, a 458-4500/4234-es melléken lehetséges.
Az időpontok csak tájékoztató jellegűek, az időpont nélküli betegek csak abban az esetben kerülnek ellátásra, ha az időponttal rendelkező betegek ellátása mellett ez lehetséges (sürgős esetekkivételével).
Sürgős esetben (sürgős szükség körébe tartozó, életet veszélyeztető állapotok és betegségek a 52/2006. (XII. 28.) EüM rendeletben részletezve) a betegek ellátása a rendelési időben történik. A sürgősség fennállásának megállapítása a vizsgáló orvos kompetenciája.
A vizsgálatokhoz érvényes TAJ kártya, személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges. A fentiek hiányában kötelezvényt kell a betegekkel aláíratni, amelyben vállalja a hiány pótlását. A vizsgálatról a betegek leletet kapnak, ha szükséges, további vizsgálatokra utaljuk őket (hallásvizsgálat, laboratórium, röntgen, egyéb szakvizsgálatok). A szakrendelőben alapvizsgálatokra van lehetőség, szükség esetén a csatolt szakambulancián további vizsgáló módszerek is rendelkezésre állnak.
Amennyiben az orvos kórházi kezelést vagy műtétet javasol, akkor ezekről a rendelőben szóbeli, otthonra pedig írásos tájékoztatót kapnak a betegek.

A Szájsebészeti Szakrendelő kórházunk 10-es számú épületében működik a Központi Intenzív Osztály és a Mammográfiai Centrum között.
A délelőtti rendelés 8-13.00 óra között, a délutáni 14-19 óra között működik.
Telefonon előjegyzési időpont kérhető 458-4500/ 4065-ös melléken.
A vizsgálathoz fogászati vagy háziorvosi beutaló szükséges.

A bejárat a 17/A épület keleti oldalának közepén, a Szemészet mögött, az oszlopos részen található.
Az osztály orvosai – változó beosztás szerint – délelőtt 7-14 óra között látják el az osztályközi konzíliumra és speciális vizsgálatra (pl. fibero-endoszkópia, mikroszkópos fülvizsgálat, műtétre váró járó betegek konzultációja, kötözés, utókezelés stb.) beutalt, valamint kontrolvizsgálatra érkező betegeket.

Bejárat a 17. épület északi oldala felől, a szakrendelőt (17/A épület) megkerülve, a támfal előtt haladva, vagy a 17. épületet az utcai kerítés felől megkerülve.
Rendelési idő: hétfő – péntek 8-15 óra között.
Előjegyzés: telefonon, napközben munkanapokon 07:30-08:00 óra között, illetve 13-15 óra között a 458-4500/4218-as melléken.
Az audiológiai vizsgálat célja a különböző hallászavarokban, fülzúgásban szenvedő betegek – korhatár nélküli – vizsgálata. A hallásdiagnosztika eredményei és a társszakmák leletei alapján terápiás javaslatot teszünk, illetve elindítjuk a megfelelő kezelést. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek vizsgálatára. A hallásküszöböt, illetve a hallás állapotát szubjektív és objektív módszerekkel már csecsemőkortól fogva mérni tudjuk és együttműködünk a szülészeti osztályunkon folyó újszülöttkori objektív hallásszűrésben is. A nagyothalló csecsemőket és kisdedeket speciális korai fejlesztésre irányítjuk. A beutaló orvos részére összefoglaló leletet készítünk, a leletkiadás időpontját a vizsgálat végén közöljük.
Az Audiológia keretein belül OEP által finanszírozott és nem finanszírozott hallókészülékkel és a szükséges segédeszközökkel látjuk el a betegeket, valamint biztosítjuk ezek karbantartását és a nagyothalló további gondozását. Egyéni védő fülillesztékek készítése (víz és zaj ellen) szintén itt történik.

A rendelés az Audiológia épületében (17-es épület) található hétfőn 10-19h, szerdán 08-19h között. A vizsgálatokhoz fül-orr-gégészeti szakorvosi beutaló szükséges.
A foniátria a hangképzési panaszok orvosi vizsgálatával, a logopédia pedig gyógytornaszerű gyógyításával foglalkozik. Fő tevékenységi köre a gyermek és felnőttkori rekedtség, a gégeműtétek utáni hangképzési rendellenességek, a nyakon végzett műtétek utáni hangterápia, az ideg eredetű és baleseti hangproblémák, a hadarás, dadogás, és pöszeség, valamint a teljes gégeeltávolítás utáni beszédtanítás.

Helye: az Audiológia épületében (17-es épület).
Rendelési idő: csütörtök 11:30-14:30 óráig; péntek 11:30-13:30 óráig.
Időpont kérhető napközben munkanapokon 10-14 óra között a 458-4500/4234-as melléken.
Feladata a különböző eredetű szédüléses panaszok vizsgálata és elkülönítő diagnosztikája. A vizsgálathoz beutaló szükséges, amelyet háziorvos, fül-orr-gégész, neurológus vagy idegsebész szakorvos állíthat ki. Kérjük, hogy az összes korábbi orvosi dokumentációt hozza magával.

Budajenő Budakeszi Budapest I. kerület Budapest II. kerület Budapest XII. kerület Gyermely Nagykovácsi Páty Perbál Remeteszőlős Szomor Telki Tök Zsámbék Etyek Mány Csabdi Szomor Solymár