Traumatológiai baleseti ambulancia és szakrendelő

Osztályvezető: Dr. Merényi Gábor főorvos

Szakrendelés helye: 26. épület

Telefonszám: 458-4637 (titkárság)

Információk az osztályról

(kattintson a megfelelőre)

A hét 6 napján 24 órában ( vasárnap az Orthopéd-Traumatológiai osztályon áll rendelkezésre), működő olyan rendelés, amely első osztályozója, szűrője a Szt. János Kórházba bekerülő összes traumatologiai esetnek. Szerdán csak 8-14 óráig működik, a továbbiakban szintén az Orthopéd-Traumatologiai osztályon folytatja munkáját másnap reggel 8-ig. Így tehát a Szt János Kórház területén a hét minden napján 24 órában fogadjuk a friss sérülést szenvedett járóbetegeket.

A szakrendelőben, illetve az ambulancián történik minden járóképes friss sérült első ellátása. Amennyiben megoldható és járóbeteg marad a sérült, akkor további kezelése is a szakrendelőben folytatódik. Amennyiben azonban kórházi kezelést igénylő a sérülés, akkor az Ambulancián keresztül kerül felvételre a Traumatológiai Osztályra. A kórházból való távozása után a későbbi kontroll vizsgálatok is a Traumatológiai Ambulancián történnek.

Beutaló nem szükséges

Előjegyzés nincs a friss sérültek esetén. A kontroll vizsgálatok vonatkozásában a kezelő orvos ad előjegyzést. Kontrollra az előjegyzett napon 9 és 16 óra között várjuk a betegeket.