Urológiai osztály

Kútvölgyi Kórház, V. emelet

Osztályvezető főorvos: Dr. Domján Zsolt
T
elefonszám: +36 1 458 4500/4645-ös mellék

FőnővérFrey Erika
Telefonszám: +36 1 458 4500/4647-es mellék

Osztályiroda: Zsirmonné Kovács Tünde adminisztrátor
Telefonszám: +36 1 458 4644

Email cím: urolseb@janoskorhaz.hu

Nővérpult: +36 1 458 4500/4896-os mellék

Ágyszám: 30


Látogatási idő:

Munkanapokon: 16:00-18:00 óra között.

Hétvégén és munkaszüneti napokon: 10:00-12:00 és 16:00-19:00 óra között.

Információk az osztályról

(kattintson a megfelelőre)

Az osztály a korszerű és tradícionális műtétek széles spektrumát végzi a napi gyakorlat szintjén.

Az urológiai daganatos radikális műtétek nagyobb részben laparoszkópos úton történnek:

 • laparoszkópos vese tumor eltávolítás (a vese megkímélésével, vagy szükség esetén annak eltávolításával)
 • laparoszkópos radikális prostata eltávolítás (a betegség stádiumától függően potencia megőrzéssel, ún. idegkíméléssel, vagy kiterjesztett kismedencei nyirokcsomó eltávolítással)
 • nyitott vagy laparoszkópos húgyhólyag eltávolítás, hólyag pótlással (vékonybél szakasz kirekesztéssel)
 • nyitott vagy laparoszkópos nyirokcsomó blokk teljes eltávolítás here tumoros betegeknél (RLA)
 • laparoszkópos mellékvese eltávolítás

Az osztályon nagy a gyakorlat a rekonstrukciós laparoszkópos beavatkozások végzésével:

 • laparoszkópos vesemedence plasztika (fejlődési rendellenességek esetén)
 • laparoszkópos húgyvezeték kő eltávolítás
 • laparoszkópos húgyvezeték reszekció, vagy neoimplantáció (beültetés) endometriosisban, vagy nőgyógyászati szövődményes esetekben (húgyvezeték-, hólyag-hüvely, végbél-hüvely fistulák), vagy ismeretlen eredetű hegesedéssel járó folyamatokban (Ormond kór)
 • Laparoszkópos hólyag- és végbélsérv műtétek nőkben
 • A női vizelet inkontinencia sebészei kezelése a legmodernebb szalag-plasztikai módszerekkel.

A korszerű laparoszkópos műtétek mellett előrehaladott daganatos esetekben hagyományosan nagy gyakorlattal végezzük a nyitott módon (nagyobb műtéti metszéssel történő) radikális műtéteket  a vese, hólyag, prostata, here rosszindulatú daganatos megbetegedések eseteiben.

Kórházunk nagyforgalmú baleseti osztályával együttműködésben történik az uro-traumatológiai betegek ellátása, mind izolált, mind polytraumatizált esetekben egyaránt.

Az osztály a veseköves megbetegedések kezelésének minden formáját végzi:

 • ESWL-vesekőzúzás (testen kívüli lökéshullámú kezelés)
 • Bőrön keresztüli endoszkópos vesekő eltávolítás (PCNL): nagyobb, zúzásra alkalmatlan vesekövek esetén, szükség esetén ultrahangos kőzúzóval darabokra törve a követ
 • Húgycsövön keresztüli endoszkópos vesevezeték-kő eltávolítás (URS): félmerev, vagy flexibilis ureteroszkóp használatával, szükség esetén lézerrel történő kőzúzással kombinálva (Holmium lézer)
 • Hybrid kőműtétek: bőrön és húgycsövön keresztüli endoscopos kőeltávolítás együlésben, úgynevezett supinált (hanyatt) fekvő helyzetben

Húgycsövön keresztüli endoszkópos beavatkozások:

 • felületes hólyag tumorok eseteinek kezelése
 • jóindulatú prostata megnagyobbodás műtéte
 • hólyagnyak merevség műtéte
 • hólyagkövek eltávolítása (elektro-hydraulikus kőzúzás)
 • húgycsőszűkületek endoscopos megoldása (a szűkület elhelyezkedése és hossza befolyásolja az endoscopos beavatkozás lehetőségét)

Az osztály speciális felszereltsége, ami a korszerű ellátás alapja:

 • Modern HD minőségű laparoszkópos torony (Olympus)
 • Modern HD minőségű endoszkópos torony a transurethralis és endoszkópos kőműtétek végzésére (Olympus)
 • Az osztály 1988 óta rendelkezett saját, azaz telepített ESWL vese és ureterkő zúzásra alkalmas készülékkel. 16 éven át a Siemens Lithostar, majd utána a Siemens Modularis készülék biztosította a fájdalommentes vese és ureterkő zúzási lehetőséget, a hét minden napján.
 • Holmium lézer (Storz) : a vesekövek és vese-vezeték kövek lézeres zúzására alkalmas LASER készülék. Ez a berendezés porítja a köveket, tehát a betegek fájdalom mentesen szabadulnak meg görcsöket okozó vese vezeték köveiktől, és vese elzáródásuktól.
 • Photodynámiás hólyag tumor diagnosztika (PDD diagnosztika): HALA (hexaamino-levulinsav) előzetes hólyagba adásával a hólyag daganata már igen korai stádiumban láthatóvá tehető, amikor szabad szemmel, az egyszerű hólyag tükrözéssel még fel nem ismerhető állapotban van. Ezáltal a műtéti eltávolítás hatékonyabb, a kiújulás ritkább.

OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOSI SZOBA +36 1 458 4500/4645-ös mellék
ORVOSI SZOBA +36 1 458 4500/4893-as mellék
Orvos neve: Munkakör:
I. Teljes munkaidőben dolgozó orvosok
Dr. Domján Zsolt osztályvezető főorvos
Dr. Csicsenkov Péter osztályvezető helyettes főorvos
Dr. Bodó Örs szakorvos
Dr. Szalontai Ágnes szakorvos
Dr. Schön Martin Theo szakorvosjelölt
Dr. Kapossy Lilla rezidens
Dr. Kazmar Tamás rezidens
Dr. Zelenai Zsófia rezidens
II. Részmunkaidőben dolgozó orvosok
Dr. Kovács András nyugalmazott osztályvezető főorvos
Dr. Molnár Ádám főorvos
Dr. Kázmér Tibor szakorvos
Dr. Porath Sharon szakorvos
III. Tartósan távol lévő orvosok
Dr. Horváth Anna Csenge szakorvosjelölt

A műtétre előjegyzett betegek előzetes ambuláns kivizsgálás után kerülnek felvételre a fekvőbeteg osztályra. A tervezett beavatkozások előtt a kezelőorvossal megbeszéltek szerint történik a betegfelvétel (általában a beavatkozás napján, vagy az azt megelőző napon). Osztályos felvételre az 5. épület földszint, felvételi irodában szükséges jelentkezni a kezelőorvossal megbeszélt időpontban. A sürgős betegfelvételt igénylő eseteket az osztály ügyeletes orvosa végzi.

Az osztályon jelenleg 3 db 2 ágyas apartman, valamint 1 db 1 ágyas szoba áll a betegek rendelkezésére, TV-vel, hűtőszekrénnyel, telefonnal, saját fürdővel. A szobák térítési díját a mindenkori Intézeti Szabályzat határozza meg. (jelenlegi árak: kétágyas: 3.000 Ft/nap/fő, egyágyas: 6.000 Ft/nap).

A látogatási rendet a mindenkori Intézeti Házirend tartalmazza.

Fennjáró betegek hozzátartozóikat, látogatóikat az időjárástól függően a kórteremben vagy az Intézmény parkjában fogadhatják. Ágyban fekvő betegek látogatása a kórteremben történik. Egy betegnél egyszerre csak két látogató tartózkodhat. Az egyes osztályok az itt ajánlott beteglátogatási rendtől esetlegesen eltérő szabályait működési szabályzatukban (EMSZ) külön szabályozzák, amelyek az adott osztályokon megtekinthetőek. A vizitek idején látogató nem tartózkodhat a kórteremben, illetve az az egészségügyi ellátás zavartalan biztosítása érdekében indokolt esetben felszólíthatók a távozásra.

Beteglátogatás ajánlott időpontja:

Munkanapokon: 16:00-17:30 óra között.

Hétvégén és ünnepnapokon: 10:00-12:00 óra között és 16:00-19:00 óra között.

A osztály látogatási rendje módosulhat az érvényben lévő COVID járványügyi intézkedéseknek megfelelően. Megkérjük a kedves Látogatókat, hogy erről a kórház weboldalán, vagy telefonon előzetesen érdeklődjenek.

Az osztály 2001. január 1. óta akut, felvételes urológiai ellátást biztosít minden nap az alábbi területekre: I., II., XII. kerület, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Szomor, Telki, Tök, Törökbálint, Zsámbék

Az osztály orvosai előadásokkal részt vesznek a különböző szakmai rendezvényeken, tudományos összejöveteleken, vagy szakmai továbbképzéseken.

Az osztály a Semmelweis Egyetem képző központja, a különböző szakterületek rezidensei is itt tölthetik urológiai gyakorlatukat.

Noszkay Aurél az urológiai rosszindulatú daganatos betegekért

Adószáma: 18231777-1-43

Az Urológiai-sebészeti osztály 1998 óta saját alapítvánnyal rendelkezik, amely a korszerű és költségesebb ellátáshoz teremti meg a gazdasági hátteret. Az alapítvány biztosítja a kézi műszerek, a laparoscopos és endoszkópos park felújítását, javítását, valamint a legújabb daganat sebészeti vagy kősebészeti kézieszközök, egyszer használatos speciális intsrumentárium beszerzésében nyújt nélkülözhetetlen segítséget.

A Szent János kórház Urológiai-sebészeti osztály 1912-ben kezdte meg működését.

 Dr. Rihmer Béla 1912-1936 között, Dr. Minder Gyula 1936-1942 között, Dr. Noszkay Aurél 1943-1974 között, Dr. Wabrosch Géza 1974-1998 között vezették és tették Európa szerte ismertté az osztályt, alapos urológiai tudás ismeretükkel és kitűnő manuális rátermettségükkel. 1999. december 01.től Dr. Kovács András, az orvostudomány kandidátusa vezette az osztályt és folytatta a neves elődök által megkezdett magas szintű szakmai ellátást. Kitűnő operatőrként, kiváló kapcsolat teremtő képességével sikerült az itt folyó szakmai tevékenységet széles körben elfogadtatni az országon belül és külföldön egyaránt.

 2016.október 1-től  Dr.  Domján Zsolt vezeti az osztályt, aki által kerültek bevezetésre a modern laparoszkópos technikák a daganat sebészetben, az urogynecológiai profil, valamint a modern kőműtétek.

 Az osztály hagyományosan az urológia teljes spektrumát műveli. Megtalálható a teljes urológiai radikális műtéti repertoár /vese, hólyag, prostata, here rosszindulatú daganatos megbetegedések eseteiben/, valamint a helyreállító, szervmegtartó, rekonstrukciós műtétek egész tárháza, illetőleg a uro-traumatológiai betegek ellátása, mind izolált, mind polytraumatizált esetekben egyaránt. Emellett az osztály az urogenitális köves megbetegedések kezelésének minden formáját végzi /ESWL-vesekőzúzás, endoszkópia, percutan technika, valamint a feltárásos, nyílt műtétek/.

 Az osztály profilja az utóbbi időben jelentősen megváltozott a minimálisan invazív műtéti technikák bevezetésével. A laparoszkópos daganat sebészet ma már csaknem teljesen átvetette a hagyományos nyílt műtéti technikák szerepét, de a legtöbb rekonstrukciós beavatkozás is laparoszkóppal történik.

A laparoszkópos módszer lehetőséget biztosít az operáló orvos számára a precízebb műtéti technika alkalmazására, a betegek számára a kisebb megterhelést jelentő műtétek után a gyorsabb felépülésre.

 Az inkontinencia (vizelet csepegés) és a prolapsus (hüvelyi előesések, hólyag- és végbél sérvek) műtéti kezelésében, a minimálisan invazív módszerek alkalmazásával az ország egyik legnagyobb forgalmú, korszerű centrumaként működik.

Az Urológiai-sebészeti osztály ellátási területe az I.-II.-XII. kerület, valamint a budai csatolt községek, közel 800.000 lakossal. Ezek a területek a Kútvölgyi-Szakrendelőben, vagy az osztály orvosainak ambuláns rendelésein  kerülnek kivizsgálásra és ellátásra, szükség szerint onnan a fekvőbeteg részlegre beutalással.

Az osztály akut (sürgős) felvételes urológiai ellátást a hét minden napján,  a területi ellátás kötelezettségének megfelelően biztosítja. Ez kb. 1.000.000 lakos akut ellátását jelenti hétvégeken is. 

A fekvőbeteg részlegen évente 1800 körüli a műtétek száma, 2200 körüli ápolt beteggel. Az ambulancián és járóbeteg szakellátás területén évente kb. 23.000 beteg ambuláns vizsgálata és ellátása történik.

 Az osztályon nagy számban végzünk daganatos betegségek miatt kiterjesztett, radikális műtéteket laparoszkópos vagy nyitott műtéti technikával. Szoros szakmai kapcsolatban állunk az Országos Onkológiai Intézettel, illetve a Szent Margit Kórház Onkológiai-Belgyógyászati osztályával, ahol a műtét előtti (neoadjuváns) ill. a műtét utáni (adjuváns) kezelések történnek. (kemoterápia, immunkezelés, sugárkezelés.) Az onkoteam a kórházban szervezett módon, heti rendszerességgel történik.

2020.04.01-jétől a szakrendelés a Szent János Kórház Urológia épületében (5. épület, földszint) megszűnt, az csak és kizárólag a Kútvölgyi Szakrendelőben érhető el.

A szakrendelésre előzetes időpontegyeztetés szükséges az 1-356-8091-es telefonszámon!

 

Rendelés helye: Kútvölgyi Szakrendelő, 2. emelet, 218-as szoba.

Rendelési idő: hétfőtől péntekig 8:00-15:00 óra között.

Előjegyzés: munkanapokon 8:00-16:00 óra között.

Az akut esetek ellátása (görcsös panaszok, véres vizelet, láz) is a szakrendelőben történik.

 

Rendelő orvosok:

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
Dr. Schön Martin Theo Dr. Porath Sharon Dr. Csicsenkov Péter Dr. Bodó Örs Dr. Szalontai Ágnes


Járóbeteg ellátási területek: I., II., III., XII. kerület, Gyermely, Szomor, Törökbálint, Budaörs, Biatorbágy, Herceghalom

Az urológiai osztály épületében lévő szakambulancia csak és kizárólag a kezelőorvossal történt előzetes időpontegyeztetést követően fogad betegeket!

Dr. Tóth-Sajtos Erika PhD 2007-ben szerzett orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen és itt szerezte meg a tudományos doktori fokozatot kísérletes sebészetből 2014-ben. 2008-ban kezdett el dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál kivonuló mentőorvosként. Az itt megtapasztalt prehospitális ellátás olyan nagy hatással volt rá, hogy 2010-ban a Honvédkórház Sürgősségi Centrumába jelentkezett alorvosnak és itt lépett be a szakképzésbe is, mely eredményeként 2016-ban oxiológia és sürgősségi orvostan szakvizsgát tett. Tíz éve a légimentők kötelékében is folytat kivonuló munkát, de gyakorlatilag az akut betegellátás minden szintjén szerzett már munkatapasztalatot. Klinikai és elméleti tudását minél több, akár nemzetközi vagy NATO szervezésű tanfolyamon való részvétellel és nem hétköznapi ellátást nyújtó szervezet (Vízimentők, Johanniter…) megismerésével, illetve az ott folytatott munkával gyarapította.

Az elmúlt két évben az Országos Mentőszolgálatnál látott el regionális igazgatóhelyettesi feladatokat és annak érdekében, hogy a vezetési technikát javítani tudja, egészségügyi szakmenedzser végzettséget is szerzett.

Dr. Steiner Tamás az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karon szerzett általános orvos diplomát. A Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Karon Egészségügyi közgazdasági és menedzser egyetemi oklevelet szerzett kitűnő eredménnyel. Tanulmányait folytatva az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. Elvégezte a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Bsc. közgazdász, gazdálkodási szakát. Az ELTE Társadalomtudományi Kar egészség- és szociálpolitikai PhD programján végzett tanulmányokat. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság-
és Társadalomtudományi Kar okleveles közgazdász Master of Business
Administration (MBA) mesterszak pénzügyi specializációs szakirányán
bővítette ismereteit. Orvosként végezve a munkáját, megszerezte a belgyógyász és az endokrinológus szakorvos, valamint a diabetológus orvos címet.

Orvosegyetemi tanulmányai alatt kezdte meg munkáját a Semmelweis Egyetemen és az Országos Mentőszolgálatnál. Orvosi diplomáját megszerezve kezdetektől fogva a Szent János Kórház II. Belgyógyászat-Diabetológiai Osztályán dolgozik, részt vesz a fekvő- és a járóbeteg szakellátásban, a konzíliumi tevékenységben. Ideje nagyobb részében diabetológiai, endokrinológiai-pajzsmirigy szakrendelésen látja el a betegeket. Gyakorlatot és tapasztalatot szerzett más rendelőintézetekben folyó munkákról is, mivel a XI. kerület, a XXII. kerület és a Budakeszi járóbeteg szakellátásában is praktizál(t) szakorvosként. 2006 óta a magán betegellátásban is folyamatosan részt vállal, e speciális terület szemléletmódját és a vállalkozói attitűdöt gazdasági társaság ügyvezetőjeként is elsajátította. 2018. január óta orvosigazgató-helyettesi feladatok ellátására megbízással rendelkezik a Szent János Kórházban. Részt vesz a panaszügyek, kártérítési ügyek kivizsgálásában, koordinációs feladatokat lát el, minőségirányítási és jogi ügyek megoldásában segíti az intézmény munkáját.

Angol és orosz nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Rendszeresen részt vesz orvosszakmai kongresszusokon és publikál. Tevékenységének fő mozgatórugója a rendelkezésre álló erőforrások költség-hatékony felhasználásával a betegelégedettség és a minőségi munka növelése. Az egészségügyi ellátás során nagy hangsúlyt fektet a szakszerű jogi és gazdasági kívánalmak betartására, ezáltal ötvözi az orvosi – jogi – közgazdasági szempontrendszert a betegellátás színvonalának fejlesztése érdekében.  

Dr. Hirschberg Andor 1956. február 28-án született Budapesten. 1980-ban summa cum laude minősítéssel végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

Fül-orr-gégegyógyászat mellett audiológiából, valamint allergológia és klinikai immunológiából szerzett szakvizsgát. 1994-ben az orvostudomány kandidátusa, 1998-ban Ph.D fokozatot szerzett, 2009-ben habilitált, 2015-től a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi tanára. 1983-2005 között a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján – intézetvezető-helyettes docensként – dolgozott.

Szakmai képzése során számos külföldi intézetben járt rövidebb tanulmányutakon és kurzusokon, több hetet töltött a greifswaldi, salzburgi és ulmi klinikákon, a Torontói Egyetem nazális légzésfunkciós laboratóriumában fél évig kutatómunkát végzett.  Számos külföldi és magyar szakmai társaság tagja.A Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete (MFOE) vezetőségi és elnökségi tagja, a Rhinológiai Szekció volt elnöke, a Fül-Orr-Gégegyógyászat szaklap főszerkesztője, a HTSZ és az Orvostovábbképző Szemle szerkesztőbizottságának tagja. 2001 óta folyamatos tagja a Szakmai Kollégiumnak, jelenleg a Fül-Orr-Gégészet Tagozat titkára.

A Semmelweis Egyetem doktori iskolájában altémát vezet, mind a négy hazai egyetemen rendszeresen részt vesz a graduális és posztgraduális oktatásban, valamint az általuk akkreditált továbbképző tanfolyamokon. Összes tudományos közleménye kétszáz feletti, két tankönyvben, négy tudományos könyvben írt fejezeteket, egy-egy önálló tudományos, illetve szerkesztett könyvet jegyez, több szakmai ajánlás szerzője. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kongresszus szervező bizottságának volt a főtitkára. A Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója, munkássága során Cseresnyés Sándor Emlékérem és Oklevél, Ónodi Adolf Emlékérem, valamint Semmelweis-gyűrű kitüntetésekben részesült. Fő kutatási területe az elméleti és gyakorlati rhinológia, számos klinikai vizsgálatot vezetett, több intézettel együttműködve végzi kutatómunkáját. 

Patakiné Góbor Hajnalka közgazdász, regisztrált mérlegképes könyvelő.

Az egészségügyi ágazat gazdasági területén 1990. óta dolgozik.

Szakmai pályafutását a Szent István Kórház pénzügyi osztályán kezdte, majd 5 év elteltével került a Szent László Kórház pénzügyi csoportvezető pozíciójába majd újabb mérföldkőként osztályvezető helyettesként tett szert nagy tapasztalatra elsősorban pénzügyi és számviteli területen.

2007-től egészen 2021. novemberéig a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) pénzgazdálkodási osztályvezetőként, illetve a gazdasági igazgató helyetteseként segítette a gazdasági terület munkáját.

Sokoldalú szakmai feladatai mellett az egészségügyi ellátók egységes intézményi kontrolling módszertani előírásainak megvalósítását támogató könyvviteli rendszert alakított ki a GOKVI-ban.

A pénzgazdálkodási osztályvezetői feladatok ellátása mellett több uniós és hazai projektet koordinált és irányított mint pénzügyi vezető. Támogatás lebonyolításban a nagy volumenű “Három generációval az egészségért”  program keretében a praxisközösségeknek nyújtott 2020. évi  EMMI támogatás lebonyolítói feladatainak pénzügyi irányításával szerzett tapasztalatot.

Szabadidejében harcművészettel foglalkozik, a YamatoDamashii Sportegyesület oszlopos tagja.

Antalné Csalári Erika 1988-ban szerzett ápolói oklevelet.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karánszakoktatóként végzett, majd 2003-ban egészségügyi szakmenedzserként diplomázott.

Róbert Károly KörútiKórház II. sz. Szülészeti Osztályán kezdte meg egészségügyi pályafutását. 1990-tőlszülésznőként helyezkedett el a Jászberényi Kórházban.

Szent János Kórházban 1994. szeptembertől kezdett dolgozni. 2003-ig a Központi Aneszteziológiai szolgálatában, mint aneszteziológiai szakasszisztens.

2003-2005 között megbízást kapott a Szent János Kórház Rendelőintézetének vezető asszisztensi feladatainak ellátására, a szakrendelőkben, gondozókban dolgozó asszisztensek munkájának szakmai irányításárára.

2005-től az ápolási igazgatóság munkatársa.

Tanulmányokat folytatott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán pályázatírás és projektmenedzsment képzésén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ humánerőforrás menedzsment tanfolyamán és belső auditor képzéseken.

Dr. Madarasi Anna 1978-ban végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1982-ben gyermekgyógyászatból, 1986-ban gyermektüdőgyógyászatból, 2004-ben klinikai immunológia-és allergológiából tett szakvizsgát. PhD fokozatot 2000-ben szerezte meg.

Első munkahelye a Komárom megyei Kórház Gyermekosztálya volt, majd Budapest gyermekkórházaiban dolgozott: Apáthy István Gyermekkórház, Heim Pál Gyermekkórház, Budai Gyermekkórház. Közben 3 évet Észak Jemenben, Sanaa-ban az Al-Thawra Kórház Gyermekosztályán konzultánsként dolgozott. A Budai Gyermekkórház Szent János Kórházzal történő összevonása óta a kórház gyermekellátásáért felelős orvosigazgató helyettese, 2010-től a Gyermekosztály vezetője.

1995-1998 között a Haynal Imre Egészségügyi Főiskola adjunktusa, 1998-2010 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskola óraadó tanára volt.

2017-ben a gyermekgyógyászati szakmai vezetőség javaslatára Batthyány-Strattmann László díjat kapott, 2020-ban elnyerte a kórház Semmelweis Gyűrű kitüntetését.

2009 óta az Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére kuratóriumi elnöke. Az alapítvány 2017-ben a Nekem Szól! Egészségértési Díj díjazottja volt roma közösségben végzett egészségnevelő munkájáért.

 

Dr. med. et jur. Czinkotay Frigyes 1974-ben született, nős, két gyermek édesapja.

Kaposváron született és érettségizett, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 1998-ban, azóta az egészségügyi szférában dolgozik. Tudományos kutatómunkát az Igazságügyi Orvostani Intézetben folytatott az egészségügyi finanszírozás tanulmányozásával, szakdolgozata is ebben a témában született. Szakmai pályafutását az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálatnál kezdte, ahol különböző szakterületeken és pozíciókban dolgozva a gyakorlatban is megismerte a magyar egészségügyi igazgatás és közigazgatás rendszerét. Munkaköri feladatai mellett másoddiplomás képzés keretén belül 2006 júniusában végzett a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán jogász szakon, valamint ugyanebben az évben megelőző orvostan és népegészségtan szakképesítést isszerzett.

Karrierjének következő állomásaként egy hazai tanácsadó cégnél helyezkedett el, ahol 2007 májusától 2017 márciusáig ügyvezető igazgatóként dolgozott. Összességében 100 milliárd forintot meghaladó uniós és nemzeti forrás felhasználásában közreműködött a magyar egészségügy különböző színterein, melyből meghaladta a 10 milliárd forintot az az összeg, ahol közvetlen megvalósítóként vett részt a napi operatív munkában.

2017 év márciusától orvosigazgató volt Veszprémben, ebben az időszakban a főigazgató általános helyetteseként, mint a menedzsment tagja részt vett a kórház működését lehetővé tévő, jövőjét alapvetően meghatározó fejlesztési programokban, továbbá a közvetlen irányításban is.

Dégi Tamás 1976-ban született Makón. Okleveles építészmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd ezt követően a Szegedi Tudományegyetemen mérnök közgazdászként diplomázott.

2018-ban a BME Mérnöktovábbképző Intézetnél Létesítménygazdálkodási menedzser diplomát szerzett elsőként az egészségügy területéről. 

2021-től az Új Szent János Kórház műszaki igazgatója.

Egyetemi évei alatt és után több építész irodának is dolgozott, ahol lakóparkok, szállodák és bevásárlóközpontok tervezésében vett részt. Az akkoriban Magyarországon még alig ismert 3D-s látványterveket készített több neves építészirodának is.

2003-tól az Új Szent János Kórház műszaki osztályán közel egy évtizeden át főmérnökként dolgozott. Idő közben magas– és mélyépítési műszaki ellenőri vizsgát tett. 2007-ben az akkor még a Szent János Kórházhoz tartozó Sziklakórház objektum megmentését tűzte ki célul, mely azóta már múzeumként funkcionál. A Sziklakórházért folytatott kórháztörténeti kutatómunkáját, az épületmegmentésért, illetve a múzeum kialakításában és működtetésében végzett több évtizedes tevékenységét „Szikla Díjjal” ismerték el.

2013-tól 2021-ig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet műszaki osztályát vezette. Az intézet új szakrendelőjének tervezésében és felépítésében nélkülözhetetlen szerepet vállat, de a KEHOP és EBP-s fejlesztések is az ő munkáját dicsérik. A kórházfejlesztési programban végzett munkája elismeréseként 2018-ban főigazgatói dicséretben részesült.

Nős, két gyermek édesapja. 

Dr. Molnár-Gallatz Zsolt okleveles egészségügyi menedzser, jogász és igazgatásszervező végzettségekkel rendelkezik. Közigazgatási szakvizsgát 2008-ban tett. 

Szakmai pályafutása kezdetén egy országos civil mozgalom programiroda vezetőjeként vidékfejlesztési projektek tervezésével és végrehajtásával foglalkozott. 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (és jogelődjei) keretei között feladata a 2004-2006 és 2007-13 közötti uniós költségvetési ciklusok Strukturális Alapjainak magyarországi felhasználásához kapcsolódó, a társadalmi megújulást szolgáló ún. Operatív Programok (HEFOP, TÁMOP és TIOP) végrehajtása volt. Ezen időszak alatt az egészségügyi rendszert érintő átfogó fejlesztési programok tervezését és végrehajtását irányította. 2014-től 2021. januárjáig a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet stratégiai igazgatója volt. Ezen pozíciója keretében felelt a finanszírozás és kontrolling, az informatika, a betegirányítás és az egészségfejlesztési iroda munkájáért, valamint az Egészséges Budapest Program és egyéb támogatások keretében megvalósuló fejlesztésekért. 

2005-től kezdődően több nemzetközi (Bordeaux, Brüsszel, Amszterdam) és hazai tanfolyamon, illetve workshopon mélyítette el fejlesztéspolitikai és egészségügyi menedzsment ismereteit, bővítette tudását. Online képzés keretében megismerkedett a nemzetközi szervezetek menedzsmentjével is. Magas szintű és szerteágazó ismeretekkel rendelkezik az uniós fejlesztés- és támogatáspolitika, a magyar egészségügyi rendszerek és -menedzsment terén. Angolul tárgyalási szinten beszél. Tagja az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének, a Magyar Egészségügyi Menedzser Klubnak és az Építéstudományi Egyesület Egészségügyi Szakosztályának. Társszerzőként egy könyvfejezetet és több szakcikket is jegyez. Sebészként dolgozó feleségével két lánygyermeket nevelnek. 2021. februárjától, mint stratégiai főigazgató helyettes, kiemelt feladata a különféle fejlesztési és felújítási programok végrehajtásának irányítása.

Dr. Török Árpád Kolozsváron született, egyetemi tanulmányait 1989-től a Bécsi Egyetem Jogi Karán, 1994-től a Budapesti Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte. 

A jogi szakvizsgát meghaladóan 2005-ben változtatásmenedzsment, 2007-ben Európa-jogi szakjogász, 2019-ben adatvédelmi tisztviselő képesítést szerzett, illetve stratégiai menedzsment témakörében folytatott tanulmányokat. 

Szakmai pályafutását már egyetemi évei alatt megkezdte egy multinacionális gazdasági társaság jogi asszisztenseként, később pedig a Fővárosi Főügyészség gazdasági ügyekkel megbízott büntetőbírósági gyakornokaként. Az egészségügyi ágazat keretében tevékenységét 1999-től kezdte meg a főváros egyik vezető szerepet betöltő kórházában, ahol előbb vezető jogtanácsos, 2005-től az Igazgatási és Jogi Osztály vezetője, 2007-től pedig Igazgatásért felelős főigazgató-helyettesi feladatokat látta el. Szakmai munkája elismeréseként, több kitüntetésben részesült. Ügyvédként több fővárosi, illetve országos hatáskörű egészségügyi intézmény, illetve egyetemi klinika jogi képviseletében működött közre, a menedzsment közvetlen jogi szakmai támogatásával. 

Szakértőként aktív szerepet vállalt az uniós munkaidő-direktíva magyarországi átültetésének gyakorlati végrehajtásában miniszteri megbízott munkatársként, majd 2010-2012, illetve 2015-2017 között részt vett az egészségügy struktúraátalakítási folyamatok, valamint a fenntartói jogokat gyakorló szerv jogi-szakmai tevékenységében. Uniós pályázatok keretében az egészségügyi ágazat középirányító szerve részére látott el egészségügyi, valamint adatvédelem területen jogi-szakértői feladatokat. Munkája mellett aktívan vesz részt a jogi egyetem hallgatóinak gyakornoki képzésében, valamint ügyvédjelöltek szakvizsgára történő gyakorlati felkészítésében.

Dr. Szócska Gábor MSc 1990-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, ezt követően a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott klinikai orvosként majd 1995-től belgyógyászként 1998-ig. 1999-ben egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett és integrált egészségügyi tantervi képzések magyarországi adaptációján dolgozott az Aktív Képzési Stúdió vezetőjeként. 1999-2001 között a Mintakórház Magyarországon TEMPUS TIB projekt koordinátora és kontraktora – mely projekt angol, holland és svéd egyetemi kórházak működési folyamatainak elemzését és hazai hasznosítását célozta.  2006 januárjától a Kútvölgyi Klinikai Tömb szakrendelőjének igazgatója. 2010-14 között hazai és európai egészségturisztikai kutatásokban vesz részt. 2014-től dolgozik a Hegyvidék Szakrendelő program fejlesztésén, mely a Szent János Kórház és a Kútvölgyi Szakrendelő integrált működésével célozza modernizálni a területi járóbeteg-ellátási szolgáltatásokat. 2015 óta vesz részt távorvoslással (telemedicina) kapcsolatos kutatás-fejlesztésben és annak hazai gyakorlati bevezetésében. 

Oktat ill. mentorként szerepel a Semmelweis Egyetem posztgraduális egészségügyi szakmenedzser képzési programjában, az Egészségügyi Közszolgálati Kar graduális programjában, valamint a szakorvosi OFTEX továbbképzési programban. Magyar és angol nyelvű publikációi a szervezeti menedzsment, egészségturizmus, távorvoslás témakörökben jelentek meg.

Molnár Beatrix Dombóváron született, diplomás ápolóként a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán 2001-ben, majd a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, egyészségügyi szakmenedzser szakon végzett 2005-ben. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem (ELTE-BDPK) egészségfejlesztő tanári szakon végezte 2019-ben.

Pályafutását ápolóként, a Somogy Megyei Tüdő-és Szívkórházban kezdte Mosdóson, majd felnőtt szakápolóként rövid ideig Szekszárdon, a kardiológiai belgyógyászaton dolgozott. 1994-ben a Csepeli Weiss Manfréd Kórház központi műtőjében helyezkedett el műtősnőként, ahol később 6 éven keresztül látta el a főműtősnői feladatokat. 

Főiskolai tanulmányait követően az Óbuda-Békásmegyer Egészségügyi Szolgáltató minőségirányítási vezetőjeként tapasztalatokat szerzett a járóbeteg ellátás területén. Részt vett minőségirányítási vezető, valamint vezető auditor képzésen, illetve ezt követően a Szakrendelő minőségirányítási rendszerének kiépítésében.

2007-től 2011-ig a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató ápolási igazgatói feladatait látta el.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben egy évig minőségirányítási igazgató, ahol pályázati szakreferensi feladatokat is ellátott több európa uniós pályázat megírása során.

2012-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben ápolási igazgató 2021 januárig. Munkája során nagy figyelmet fordított az ápolásszakma fejlesztésére az utánpótlás nevelésre, a szakdolgozók oktatására, képzésére. Egészségügyi szakképző intézményekben óraadó tanárként tevékenykedett. A Magyar Szakdolgozói Kamara megbízásában rendszeresen részt vesz vizsgabizottsági tagként, a szakmai vizsgákon.

Prof. Dr. Winkler Gábor orvosi diplomája megszerzése, 1973 óta, a Szent János Kórház orvosa. Belgyógyász és endokrinológus szakorvos, diabetológus, az MTA doktora. Egész­ségügyi menedzser (Közgazd. Egyetem Közgazd. Továbbképző Intézet). Egyetemi tanár (Miskolci Egyetem 2013), habilitált címzetes egyetemi tanár (DEOEC 2009, SE Budapest 2009). Professor emeritus (2019-). Kórházi munkája mellett 1983-86 között az SE I. Belklinikán tudományos ösztöndíjas, a WHO inzulinpumpa vs. intenzív konzervatív inzulinkezelés programjának munkatársa, 2010-2018 között a Miskolci Egyetem tanára volt. 1984 óta a Magyar Diabetes Társaság (MDT) vezetőségi tagja, 2007-2012 között elnöke, 2004-2007, valamint 2012 -2015 között alelnöke. Az MDT hivatalos szakmai folyóirata, a Diabetologia Hungarica alapító főszerkesztője, 29 éve a szerkesztőbizottság vezetője, az Orvosi Hetilap, a LAM és a Metabolizmus c. folyóiratok szerkesztőbizottsági tagja.

1993-2017 között belgyógyász osztályvezető főorvos. 2006-2018 között fővárosi, majd regionális belgyógyász szakfelügyelő főorvos. 2009-2015 között a Belgyógyász Szakmai Kollégium, majd a Belgyógyász Szakmai Tanács tagja. 1995-2002 között a kórházi Főorvosi Kollégium elnöke, 2003-2017 között a Szakmai Vezető Testület elnöke. 1999-2001 között orvosigazgató-helyettes, 2017-től orvos igazgató.

Bakonyi-Szabó Krisztina 1978. január 11-én született. Okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, belső ellenőr végzettségekkel rendelkezik, jelenleg könyvvizsgálói tanulmányokat folytat. 

Szakmai pályafutását a Heim Pál Gyermekkórházban kezdte 1998-ban, ezt követően több fővárosi egészségügyi intézményben dolgozott a pénzügy és a számvitel területén. 2007-től a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Szakrendelő pénzügyi osztályvezetőjeként, majd 2013-tól a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház gazdasági igazgatójaként dolgozott. 2011-től egészségügyi intézményeknél, szociális és kulturális területen belső ellenőrzési vezetői feladatokat lát el. Szakértőként részt vett külföldi egészségügyi intézmények strukturális átalakításának pénzügyi hatás elemzésében, költségvetési és társasági formában működő egészségügyi intézmények átvilágításában, hatékonyság vizsgálatában. 2015-2017 között a fenntartói jogokat gyakorló szerv gazdasági igazgatójaként a fenntartó felügyelete alá tartozó intézmények gazdálkodásával kapcsolatos feladatok irányítását látta el. Az egészségügyi ágazatban lefolytatott uniós pályázatok keretében látott el pénzügyi szakértői feladatokat. 2021 februárjától a Szent János Kórház gazdasági igazgatója.

Munkája mellett a Szent István Egyetemen nonprofit gazdaságtant, valamint különböző OKJ-s képzéseken pénzügy, számvitel és adózás tantárgyakat oktatott. 

Dr. Ralovich Zsolt 1969. október 23-án született Budapesten. Orvosi diplomáját (SOTE 260/1994) a SOTE Általános Orvostudományi Karán védte meg 1994-ben, majd hat évvel később aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát tett (EFSzSzTB 551/2000). Tanulmányai során ösztöndíjasként Londonban, a The Medical College of St. Bartholomew.s Hospital neurológia osztályán, valamint Hollandiában, az University of Groningen gyermekgyógyászati osztályán szerzett szakmai tapasztalatot. 1998-tól kezdődően posztgraduális tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, mely idő alatt két egymást követő évben is részt vett a Világbank és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ által szervezett nemzetközi kurzuson. 

2001-ben orvos-közgazdász diplomát szerzett (BKÁE OGY/L-21/2001). 2010-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában Egészségügyi Szakmenedzser képesítést szerzett (SE 23/2010). Szakmai pályafutását 1994-ben aneszteziológus orvosként kezdte az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet intenzív osztályán. 2002-től a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Kontrolling osztályának vezetője, majd 2008-tól Finanszírozási és Kontrolling igazgatója volt. A Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának elnöke mellett, majd az Egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes szakértőjeként, az orvosszakmai és gazdasági munkacsoportok kialakításában és működésében, valamint egészségpolitikai programok kialakításában vett részt. Az elmúlt évek során jelentős tapasztalatot szerzett pályázatok összeállításában és értékelésében egyaránt.

Ez a weboldal sütiket használ az oldal működésének biztosítása érdekében. A www.janoskorhaz.hu weboldal kizárólag az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütiket (cookie-kat) használ.

A sütikkel kapcsolatos részletes tájékoztatást ITT érheti el