Az Észak-budai Szent János Centrumkórház logója

Észak-budai
Szent János
Centrumkórház

Keresés

Szülészeti nőgyógyászati osztály

11. épület
(1. emelet: szülészet / 2. emelet: nőgyógyászat)

Tájékoztatás

Figyelem! Változás az apás szülések kapcsán, az apa bent lehet a szülésnél.
A kormány által kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel, a betegek teljes körű ellátása és a járvány terjedésének megfékezése érdekében, az egészségügyi ellátást érintő korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre, mint például a kórházban kezelt betegek látogatásának tilalma.
1997.évi CLIV.törvény 11 § (5) bekezdése a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartási jogot állapít meg, az alábbiak szerint:
(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy, a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki- újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.
Fentiek értelmében az apás szülésnél, az apa jelen lehet.
Az érintett személyeknek kötelességük a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedésekben együttműködni, mint amilyen például a kézfertőtlenítés, valamint a védőruha viselése.
Szülőszobára az apa kizárólag védőruházatban beöltözve léphet be! Császármetszés esetében a jelenlegi általános szabályok, intézményi eljárási rend továbbra is irányadóak. Császármetszés időtartama alatt a műtő területén, hozzátartozó nem tartózkodhat.
Nagyon szépen kérünk mindenkit, a fentieket szíveskedjenek betartani a fertőzés megelőzése érdekében! Köszönjük!

2020.03.23.

Osztályvezető főorvos: Dr. Végh György osztályvezető főorvos

Főnővér: Maczkó Anikó

Telefonszámok:

I. em. nővérpult: 06 1 458 4500/5029 mellék

Újszülött részleg: 06 1 458 4500/4112 mellék

II. emelet nővérpult: 06 1 458 4500/4095 mellék

Ágyszám: 40

Információk az osztályról

(kattintson a megfelelőre)

Általános szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás

A szakma teljes egészét magába foglaló betegellátás. Ezalatt értendő a szülészeti tevékenység keretében a praeconcepcionalis (fogantatás előtti) ellátás, a terhespathologiai ellátás, valamint a szüléssel kapcsolatos teendők ellátása, és a postpartum (szülés utáni) ellátás.

A nőgyógyászat vonatkozásában valamennyi nőgyógyászati betegség ellátása mellett kiemelendő az osztály endoszkópos tevékenysége.

2007. december 6-án osztályunk II. emeletén új szülőszoba nyílt meg, mely tükrözi a XXI. század igényeit mind a szakmai irányelvek, mind a szülőnők szempontjából. Öt helyiségből áll, melyek közül négy egyágyas különálló szülőszoba, egy pedig egy ún. vajúdó helység.

Szülészeti részleg I. emelet

Terhespatológia

Ide azok a várandósok kerülnek, akiknek terhessége különböző okok miatt (magas vérnyomás, fenyegető vetélés ill. koraszülés, terhességi cukorbetegség, méhen belüli magzati retardatio stb.) fokozott megfigyelést vagy kezelést igényel.

Gyermekágyas részleg

A szülést követően a kismamák a gyermekágyas részleg kórtermeibe kerülnek. Külön térítés ellenében lehetőség van magasabb komfortfokozatú (zuhanyzó, WC, hűtőszekrény, televízió, IKEA bútor) egy- illetve kétágyas szoba igénybevételére is. Valamennyi ágy a nap 24 órájában rooming-in rendszerben működik, tehát az újszülöttek folyamatosan az édesanyjukkal lehetnek.

Nőgyógyászati részleg II. emelet

A nőgyógyászati részleg a műtőblokkal és az ultrahang vizsgáló helységekkel egy szinten található. Az osztályon kezeljük a különböző nőgyógyászati vérzések, gyulladások, anatómiai rendellenességek, jó- és rosszindulatú daganatos betegségek miatt kórházi ellátásra szoruló betegeket. Az osztályon található betegellátó egységek (kórtermek, WC-k, zuhanyzók, folyosók, nővérpult) a folyamatos felújítási munkálatoknak köszönhetően barátságos, kulturált környezetet biztosítanak. Itt is lehetőség van egyágyas, komfortos kórtermek igénybevételére térítési díj ellenében.

Egynapos sebészet I. emelet

Nemsokára megnyílik osztályunkon az ún. egynapos sebészeti részleg modern műtővel valamint komfortos egy- ill. kétágyas kórtermekkel. A részlegen történnek azok a szülészeti és nőgyógyászati beavatkozások, melyek egynapos bentfekvést igényelnek (pl. hysteroscopia, egészségügyi kaparás, vetélések és elhalt terhességek műszeres befejezése stb.). A betegfelvétel 7 órakor történik, a betegek a műtétet követően este 6 órakor távozhatnak az osztályról.

Újszülött osztály I. emelet

Osztályunkon az elmúlt évek során nagy hangsúlyt helyeztünk a terhesség alatt kialakult szoros anya-gyermek kapcsolat további erősítésére a szülés utáni pillanatoktól kezdve. A hüvelyi úton történő szüléseknél ez az újszülött első légvételekor elkezdődik, amikor az édesapa elvágja a köldökzsinórt. Ettől kezdve az újszülöttek a lehető legtöbb időt töltik édesanyjukkal.

A szoptatásban, ápolásban az újszülött részleg nővérei segítik az édesanyát. Az újszülöttek első részletes fizikális vizsgálatát, majd a napi ellenőrzéseket neonatológus szakorvos végzi, az első négy napon megtörténnek a kötelező szűrővizsgálatok és a BCG oltás. Az újszülöttek és anyukájuk az otthoni ápolásra, szoptatása való tanácsokkal ellátva, szükség esetén további szükséges vizsgálatokra történő javaslatokkal távoznak osztályunkról.

Orvos neve

Munkakör

Épület

Mellék*

Dr. Végh György

osztályvezető főorvos

11.

4671

Dr. Zsolnai Csaba Balázs

osztályvezető helyettes főorvos

11.

4715

Dr. Asbóth Ákos

főorvos

11.

5021

Dr. Farkas Dávid

általános orvos

11.

5029

Dr. Hazay Máté

adjunktus

11.

5029

Dr. Hernádi Balázs

adjunktus

11.

5021

Dr. Kaszás Tibor

főorvos

11.

4092

Dr. Kelemen Csaba

főorvos

11.

5029

Dr. Kiarash Bahrehmad

főorvos

11.

5029

Dr. Kovács István Zoltán

rezidens

11.

5029

Dr. Lakatos Kornél Fülöp

rezidens

11.

5029

Dr. Molnár László Zoltán

főorvos

11.

4964

Dr. Pepó Lilla Irén

rezidens

11.

5021

Dr. Soós Lilla

rezidens

11.

5029

Dr. Sóvágó László Zoltán

főorvos

11.

4117

Dr. Szabó Esther Mercedes

rezidens

11.

5029

Dr. Szabó Judit

főorvos

11.

4112

Dr. Szép Anna

rezidens

11.

5029

Dr. Tilli Fanni

általános orvos

11.

5029

Dr. Varga Fanni

általános orvos

11.

5029

 

Szülészet-Nőgyógyászati szakrendelő

Orvos neve

Munkakör

Épület

Mellék*

Dr. Dömötöri Jenő

főorvos

Kútvölgyi SZTK

061/3568091

Dr. Baltschik Miklós

főorvos

Kútvölgyi SZTK

061/3568091

Dr. Balog Imre

főorvos

Kútvölgyi SZTK

061/3568091

Dr. Varga Anikó

adjunktus

Kútvölgyi SZTK

061/3568091

*A Szent János Kórház központi száma: 458-4500. A negyvenöttel, illetve a negyvenhattal kezdődő  mellékek 458- előtaggal budapesti telefonszámként közvetlenül hívhatóak. Pl. 458-4517.

 • Aranyi Mirela
 • Bencze Tünde
 • Bódis Anna (Effi)
 • Csontosné Rákosi Éva
 • Csurkó Angéla
 • Glaub Edit
 • Gombos Katalin
 • Héber Judit
 • Kelenvölgyi Anikó
 • Kun Attiláné Palotai Éva
 • Maczkó Anikó
 • Márfai Csabáné Böbe
 • Mayer Annamária
 • Mészáros Blanka
 • Peskó Kitty
 • Tóth Antalné Márti
 • Tóthné Kapási Szilvia
 • Tudja Henriett

Sürgősségi:

A betegfelvétel sürgős esetben az osztály szakambulanciáján kezelő, illetve ügyeletes orvos által történt vizsgálat és diagnózis felállítását követően, az ügyeletvezetővel történt betegbemutatás illetve konzultáció után történik.

Beutalóval:

Beutalóval érkező, nem sürgős esetben betegfelvétel munkanapokon reggel 7:00 és 7:30 óra között a felvételi irodában történik. Ezt követően a kijelölt osztályon a nővérpultnál jelentkezik a beteg, ahol az osztályra felvételi adminisztrációt követően az osztályos nővér a helyére kíséri.

Szülészet:

2. progresszivitási szint: Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker, Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék

3. progresszivitási szint: Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker., Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Csobánka, Dunabogdány, Gyermely, Kisoroszi, Leányfalu, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Szentendre, Szigetmonostor, Szomor, Tahitótfalu, Telki, Tinnye, Tök, Üröm, Visegrád, Zsámbék

Nőgyógyászat:

Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker., Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék

A koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztettük a kórházban megtartott, népszerű előadásainkat. Örömmel tudatjuk, hogy a koronavírus-járvány kihívásaira reagálva a Szent János Kórház 8 hetes online tanfolyammal segíti a kismamákat. A képzés az ország legnépszerűbb tanfolyama lett, minden 7. kismama velünk készül várandóssága alatt. Az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői. A kórház arról is gondoskodott, hogy életük legnagyobb kalandjára mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok. A tanfolyam világviszonylatban is egyedülálló: az egyetlen ingyenes, online elérhető szülésfelkészítő tanfolyam, amely átfogóan nyújt segítséget a várandósoknak és leendő édesapáknak.

A tanfolyam az alábbi linken érhető el:

https://janosakademia.hu/tanfolyamok/babara-varva/

A Babára várva online szülésfelkészítő tanfolyam a Széchenyi 2020 – VEKOP-7.2.2-17-2017-00008 pályázat keretében a Szent János kórházban létrejött XII. kerületi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósulhatott meg.

Az osztály akkreditációja alapján részt vesz a szakorvosképzésben.

Az osztály orvosai jelen vannak a hazai tudományos fórumokon, országos kongresszusokon.

Valamennyi dolgozó rendszeres továbbképzésben részesül.

Nyolc darab egyágyas és egy darab kétágyas szoba vehető igénybe térítés ellenében az osztályon. A szobák zuhanyzóval, WC-vel, hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek.

Dr. Jánossy Tibor Szülészeti és Nőgyógyászati Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18054530-1-43

OTP számlaszám: 11702036-20589833

Ez a weboldal sütiket használ az oldal működésének biztosítása érdekében. A www.janoskorhaz.hu weboldal kizárólag az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütiket (cookie-kat) használ.

A sütikkel kapcsolatos részletes tájékoztatást ITT érheti el

Megszakítás