Támasz Pszichiátriai Gondozó

1028 Budapest, Pozsonyi u. 10-12.

Vezető: Dr. Nagy Mária Magdolna

Telefonszám: 376-5322/ 108, 106 mellékek

Rendelési idő: Hétfő: 12-18 h, Kedd: 8-18 h, Szerda: 8-14 h, Csütörtök: 8-14 h, Péntek: 8-14 h

Beutaló nem szükséges.

Információk az osztályról

(Kattintson a megfelelőre)

A Gondozó elsődleges feladata Budapest I-II-XII. kerülete addiktológiai betegeinek ellátása, illetve a lakosság addiktológiai megbetegedését visszaszorító prevenció végzése, gyógyszeres kezelésekkel, pszichoterápiás eljárásokkal.

Pszichológusunk segítségével szükség szerint személyiségvizsgáló és diagnosztikus teszteket is használunk /Rosrchack, Szondi, Hamiltion, MAWI, MMPI / A legújabb gyógyszeres eljárások mellett alkalmazzuk a különböző pszichoterápiás irányzatokat is. Előnyben részesítjük a módosult tudatállapottal járó technikákat (hipnózis, Katatim Immaginatív Pszichoterápia, autogén tréning), és magatartás terápiákat. Függőségi zavarokban szenvedőknél (alkohol, játék, személy stb.) fontosnak tartjuk a kóros magatartásra vezető okok feltárását, illetve a háttérben meghúzódó pszichiátriai zavar megoldását. Alkohol függősségben szenvedőknél a megvonási szindróma leküzdése után gyakran alkalmazunk „alkoholétvágy-csökkentő” antidepresszív (SSRI) és szorongásoldó kezelést. Alkoholbetegeknél felhasználjuk az averzív eljárásokat is.

Tisztelt Látogatónk!

A Szent János Kórház weboldala megújul.

Új honlapunkon az adatokat és információkat folyamatosan javítjuk, frissítjük. Az átmeneti időszakban az esetleges kellemetlenségek kapcsán kérjük szíves megértését!!