Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály

11. épület (1.em. Szülészet, 2.em. Nőgyógyászat) - Térkép

Osztályvezető főorvos: Dr. Végh György osztályvezető főorvos (Önéletrajz)

Főnővér: Borbély Anikó

Telefonszámok:

I. em. nővérpult: 458-4500/ 5029m

Újszülött részleg: 458-4500/ 4112m

II. emelet nővérpult: 458-4500/ 4095m

Ágyszám: 40

Az osztály saját honlapja: http://www.szentjanosszuleszet.hu/index.html

Az osztály tevékenysége, beavatkozások

Általános szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás

A szakma teljes egészét magába foglaló betegellátás. Ezalatt értendő a szülészeti tevékenység keretében a praeconcepcionalis (fogantatás előtti) ellátás, a terhespathologiai ellátás, valamint a szüléssel kapcsolatos teendők ellátása,és a postpartum (szülés utáni) ellátás.

A nőgyógyászat vonatkozásában valamennyi nőgyógyászati betegség ellátása mellett kiemelendő az osztály endoszkópos tevékenysége.

 

2007. december 6-án osztályunk II. emeletén új szülőszoba nyílt meg, mely tükrözi a XXI. század igényeit mind a szakmai irányelvek, mind a szülőnők szempontjából. Öt helyiségből áll, melyek közül négy egyágyas különálló szülőszoba, egy pedig egy ún. vajúdó helység.

 

Szülészeti részleg I. emelet

Terhespatológia

Ide azok a várandósok kerülnek, akiknek terhessége különböző okok miatt (magas vérnyomás, fenyegető vetélés ill. koraszülés, terhességi cukorbetegség, méhen belüli magzati retardatio stb.) fokozott megfigyelést vagy kezelést igényel.

Gyermekágyas részleg

A szülést követően a kismamák a gyermekágyas részleg kórtermeibe kerülnek. Külön térítés ellenében lehetőség van magasabb komfortfokozatú (zuhanyzó, WC, hűtőszekrény, televízió, IKEA bútor) egy- illetve kétágyas szoba igénybevételére is. Valamennyi ágy a nap 24 órájában rooming-in rendszerben működik, tehát az újszülöttek folyamatosan az édesanyjukkal lehetnek.

 

Nőgyógyászati részleg II. emelet

A nőgyógyászati részleg a műtőblokkal és az ultrahang vizsgáló helységekkel egy szinten található. Az osztályon kezeljük a különböző nőgyógyászati vérzések, gyulladások, anatómiai rendellenességek, jó- és rosszindulatú daganatos betegségek miatt kórházi ellátásra szoruló betegeket. Az osztályon található betegellátó egységek (kórtermek, WC-k, zuhanyzók, folyosók, nővérpult) a folyamatos felújítási munkálatoknak köszönhetően barátságos, kulturált környezetet biztosítanak. Itt is lehetőség van egyágyas, komfortos kórtermek igénybevételére térítési díj ellenében.

Egynapos sebészet I. emelet

Nemsokára megnyílik osztályunkon az ún. egynapos sebészeti részleg modern műtővel valamint komfortos egy- ill. kétágyas kórtermekkel. A részlegen történnek azok a szülészeti és nőgyógyászati beavatkozások, melyek egynapos bentfekvést igényelnek (pl. hysteroscopia, egészségügyi kaparás, vetélések és elhalt terhességek műszeres befejezése stb.). A betegfelvétel 7 órakor történik, a betegek a műtétet követően este 6 órakor távozhatnak az osztályról.

Újszülött osztály I. emelet

Osztályunkon az elmúlt évek során nagy hangsúlyt helyeztünk a terhesség alatt kialakult szoros anya-gyermek kapcsolat további erősítésére a szülés utáni pillanatoktól kezdve. A hüvelyi úton történő szüléseknél ez az újszülött első légvételekor elkezdődik, amikor az édesapa elvágja a köldökzsinórt. Ettől kezdve az újszülöttek a lehető legtöbb időt töltik édesanyjukkal.

A szoptatásban, ápolásban az újszülött részleg nővérei segítik az édesanyát. Az újszülöttek első részletes fizikális vizsgálatát, majd a napi ellenőrzéseket neonatológus szakorvos végzi, az első négy napon megtörténnek a kötelező szűrővizsgálatok és a BCG oltás. Az újszülöttek és anyukájuk az otthoni ápolásra, szoptatása való tanácsokkal ellátva, szükség esetén további szükséges vizsgálatokra történő javaslatokkal távoznak osztályunkról.

Az osztály orvosai
Orvos neve Munkakör Épület Mellék*
Dr. Végh György osztályvezető főorvos 11. 4723, 4671
Dr. Bahrehmad Kiarash osztályvezető helyettes főorvos 11. 5021
Dr. Asbóth Ákos főorvos 11. 5021
Dr. Balog Imre főorvos 11. 4113
Dr. Baltschik Miklós főorvos 11. 4118
Dr. Dömötöri Jenő főorvos 11. 4118
Dr. Kaszás Tibor főorvos 11. 5021
Dr. Lintner Ferenc főorvos 11. 4591
Dr. Márkus László főorvos 11. 4118
Dr. Moksony István főorvos 11. 4117
Dr. Szabó Judit főorvos 11. 4112
Dr. Szathmáry Gábor főorvos 11. 5021
Dr. Zsolnai Csaba főorvos 11. 5021
Dr. Molnár László adjunktus 11. 5021
Dr. Petróczi István adjunktus 11. 4117
Dr. Dévai István szakorvos 11. 5021
Dr. Hunka Rezső szakorvos 11. 5021
Dr. Kelemen Csaba szakorvos 11. 4117
Dr. Sóvágó László szakorvos 11. 4117
Dr. Sziklay Levente szakorvos 11. 5021
Dr. Szuromi András szakorvos 11. 5021
Dr. Varga Anikó szakorvos 11. 4118
Dr. Fábián Tamás orvos 11. 5021
Dr. Hazay Máté orvos 11. 5029
Dr. Hernádi Balázs orvos 11. 5021
Dr. Pepó Lilla orvos 11. 5021
Dr. Szentiványi Zoltán orvos 11. 5021

* A Szent János Kórház központi száma: 458-4500. A negyvenöttel, illetve a negyvenhattal kezdődő  mellékek 458- előtaggal budapesti telefonszámként közvetlenül hívhatóak. Pl. 458-4517.

Az szülőszobán dolgozó szülésznők

Bencze Tünde

Bódis Anna (Effi)

Glaub Edit

Gombos Katalin

Héber Judit

Kelenvölgyi Anikó

Laczik Tünde

Mayer Annamária

Mester Jánosné Ildikó

Sniadowska Szilvia

Tóth Antalné Márti

Tóthné Kapási Szilvia

 

Betegfelvétel rendje

Sürgősségi

A betegfelvétel sürgős esetben az osztály szakambulanciáján kezelő, illetve ügyeletes orvos által történt vizsgálat és diagnózis felállítását követően, az ügyeletvezetővel történt betegbemutatás illetve konzultáció után történik.

Beutalóval

Beutalóval érkező, nem sürgős esetben betegfelvétel munkanapokon reggel 7 és fél  8 között a felvételi irodában történik. Ezt követően a kijelölt osztályon a nővérpultnál jelentkezik a beteg, ahol az osztályra felvételi adminisztrációt követően az osztályos nővér a helyére kíséri.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Osztályunkon már több éve folyamatosan működik szülésre felkészítő tanfolyam, melynek helyszíne a kórházi auditórium (23-as épület). A tanfolyam a szülés megindulásától a szülés utáni első otthon töltött napokig tartó időszakot öleli át hat témakörben. A foglalkozás minden kedden 17.00h-kor kezdődik, melybe bármikor be lehet kapcsolódni. A felkészítésen természetesen szeretettel látjuk a leendő apukákat is.

Ellátási terület

Szülészet

2. progresszivitási szint: Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker, Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék

3. progresszivitási szint: Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker., Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Csobánka, Dunabogdány, Gyermely, Kisoroszi, Leányfalu, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Szentendre, Szigetmonostor, Szomor, Tahitótfalu, Telki, Tinnye, Tök, Üröm, Visegrád, Zsámbék

 

Nőgyógyászat

Budapest 01.ker., Budapest 02.ker., Budapest 12.ker., Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék

 

Oktatási, tudományos tevékenység

Az osztály akkreditációja alapján részt vesz a szakorvosképzésben.

Az osztály orvosai jelen vannak a hazai tudományos fórumokon, országos kongresszusokon.

Valamennyi dolgozó rendszeres továbbképzésben részesül.

VIP szobák

Nyolc darab egyágyas és egy darab kétágyas szoba vehető igénybe térítés ellenében az osztályon. A szobák zuhanyzóval, WC-vel, hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek.

Alapítvány

Dr. Jánossy Tibor Szülészeti-nőgyógyászati Alapítvány

Adószám: 18054530-1-43
OTP számlaszám: 11702036-20589833

Keresés
Új műszert kaptunk a kockázatbecsléshez
  • Jó állapotban vannak a betegeink
  • Budai Neuropathia Centrumunk egy AGE Reader (AGE olvasó) készüléket kapott.
  • Teli tálca
  • Szent János Kórház gyermek részlegének kertje
  • Történelmi épületegyüttes a gyógyítás szolgálatában – a Szent János Kórház
  • Év onkológusa 2016
Orvosi szótár
Kórházunkról